maandag 10 december 2012

Kou, Voeten en banden.

De  afgelopen dagen (weken) hebben we alle soorten weer omstandigheden gehad. Als woon-werk fietser heb je dan mooi de gelegenheid om alles uit te testen. Sochtends met rustig weer weg.. en savonds met wind en sneeuw weer naar huis. Geen dag was hetzelfde! 
Kouwe voeten: al veel over geschreven maar tot 0 graden rij ik nog steeds op sandalen, met dank aan de strip onder mijn Quest. Zie ook dezelink.
Sandalen ademen beter dan dichte schoenen en vochtige lucht isoleert minder. Zelf heb ik diverse dichte schoenen en overschoenen maar deze combinatie van strip en sandalen werken prima.
Banden: veel over geschreven en door onze Wim getest maar…. Er geen ideale band voor alle weer situaties. Toch als je deze periode Klei, vorst, sneeuw en ijs op de weg hebt… En je weet niet welke band je moet kiezen… Dan kan je bij een ATB wedstrijd heel veel informatie weghalen. Deze mannen rijden zo snel mogelijk op alle soorten wegdek. Vorig weekend was op Wieringen ook een ATB wedstrijd met alles erop en eraan. En heb ook meegeholpen… Verrekte koud was het ….en je kan beter fietsen dan met een vlag in je hand een kruising afzetten. Toch veel van deze rijders reden ook op de Black Panther. 
Op het ideale asfalt zal hij misschien wat minder snel zijn ….maar in de sneeuw, bagger en ijs is het voor mij (onder de Quest) en vele ATB’ers een ideale band. En je kan hem in 2 rijrichtingen monteren. Met de pijl mee voor minder rolweerstand en andersom voor meer grip. Zo hebben sommige ATBers deze band anders gemonteerd. Voorband met de pijl mee en achter er tegenin voor meer grip. (dit met verschillende banddruk)
Nu weer wachten tot er ijs is J
 


Geen opmerkingen: