zaterdag 5 november 2011

Oliebollentocht 2011 (voorbereiding)


Feest van herkenning (op de tussenstop)
Vandaag hebben we de oliebollentocht van 2011 voorgereden. Onder een stralende zon en heerlijke temperatuur en bijna windstil is het moeilijk in te leven, dat we hier over 6 weken de oliebollentocht rijden. 
oliebollentocht 2011
We starten en eindigen bij Sporthal “de Mijze” in Schermerhorn, we fietsen in het begin langs wuivende rietkragen en molens . Ik zie zwanen met pullen (de natuur is helemaal van slag) en planten die normaal niet in bloei horen te staan. Het eerste gedeelte rijdt heerlijk rustig en het landschap is afwisselend. De nostalgisch dorpjes waar we door heen rijden zijn nog authentiek en zullen op 28 december nog in de kerstsfeer zijn. Onze tussenstop is bij Hotel “De rijper Eilanden”, aan de rand van het historische Graft  waar we hier voor door heen rijden. Een feest van herkenning, oude (brom)fietsen, auto’s, bussen, vrachtwagens, nostalgische gereedschap..  Gewoon een prachtige stop waar de appeltaart met consumptie best zal smaken.
Als we weer vertrekken rijden we door de kernen van kleine dorpjes zoals Driehuizen en komen onderweg heel veel 2CV’s (lelijke eenden) tegen. Een 2CV verspert ons de weg en wil dol graag met ons op de foto. Bij het punt waar het record "langs rijdende velomobielen stoet "willen realiseren staat een rij van tientallen 2CV’s. Ze staan daar om de molen te bezoeken die wij met het herfsttreffen ook hebben bezocht. Inmiddels zijn wij 3 uur onderweg en komen weer terug in Schermerhorn. Het is een leuke route die alles in zich heeft. Tot ziens op 28 december bij de Oliebollentocht van 2011. Route Waypoints en *.gpx komen tegen die tijd op dit blog.

Record Langste stoet 2cv's ?


Feest van herkenning 2
Feest van herkenning3
Contracten worden vast gelegd

Geen opmerkingen: