maandag 21 oktober 2019

Pieter Sijbrandij winnaar LELPieter Sijbrandij is winnaar geworden van de tijdrit Lelystad-Enkhuizen-Lelystad (LEL).
Het was een pracht van een dag , weinig wind, licht bewolkt en rond de 14 graden. In ieder geval Perfecte omstandigheden voor de toeschouwers.

Fietspad Markerwaarddijk.
Na 2 jaar afsluiting van het fietspad weer een LEL tijdrit voor liggers. Na “2 jaar kei hard werken” door RWS zou je denken dat het fietspad (het tijdrit parcours) er perfect bij ligt.. Helaas..  is dit niet het geval..  Door verschillende materialen in het fietswegdek zijn er al diverse richels ontstaan,  wat bij de deelnemers toch een aantal lekke banden en gevaarlijke situaties gaf.
Waar het bord bij stond was nog te doen.

Voorbereiding.
Voor de start werd de stroomlijning aangepast bij veel velomobielen. Stroomlijnkappen over de wielen/ banden en over het hoofd.
En er moest soms  een keuze gemaakt worden in banden.  (Een snelle band kan een grotere kans op lek rijden geven)


Wedstrijd begeleiding.
Gerard Arends was diegene die perfect de tijden bijhield en de start en de finish verzorgde.
Onderweg stond Jan Geel bij de kruising Trintelhaven en bij het keerpunt Theo Zweers.
Deze mannen willen nog weleens vergeten worden in hun werk maar … zonder deze mannen word het toch een stuk lastiger om deze tijdrit goed te laten verlopen. Petje af hoor !
Tijdrit en lekke banden.

Het was toch verrassend dat Pieter de snelste tijd neer zette, Halverwege was Ymte nog het snelste.. maar een klapband achter op het laatste stuk ( met gem. 60 km/uur)  geeft behoorlijke vertraging. Toch wist hij op zijn verjaardag nog de 3e tijd neer te zetten.
Daniel werd knap 2e in zijn after seven.

Vrouwen.
Bij de vrouwen werd 1e Swannette Tempelman ,  2e Ellen van Vugt en 3e Anna Sijbrandij.
Bij de ongestroomlijnde liggers,
1e Alexander Kamminga 2e Heinz Bentlage (Jan van Steeg was 2e maar moest eerder weg) en 3e Andre Bakker.
De toeschouwers hadden een prachtige dag en konden mooi de liggers aanmoedigen en de vele soorten fietsen bekijken waaronder de nieuwe Alpha Seven.
Pietertje is Pieter.
Pieter Sijbrandij is een extra vermelding waard want ; veel velonauten hebben nog een beeldvorming van de vele OBT’s (oliebollentochten) waarin Pieter mee reed met zijn familie.
Alleen of in de sleurkar van zijn vader. Nu een boomlange en krachtige atleet waar we nog veel van kunnen horen en zien, zodat de verkleinende vorm van Pieter absoluut niet meer van toepassing is.

1 opmerking:

Piet Kunis zei

Mooi verslag Cees, de omstandigheden waren voor de toeschouwers dan wel ideaal, maar voor de rijders kennelijk niet. Ik vergeleek het met de resultaten van 2016 (toen ikzelf nog mee deed) en dan blijkt dat ze nu veel langzamer hebben gereden. Toen won Daniel met een gemiddelde van 62 km/h en werd Ymte 2e met 61 km/h gem. Alleen Pieter is nu sneller. Hij werd toen nog 8e met 48 km/h gem.