maandag 14 oktober 2019

Vochtig Herfsttreffen.


Het was echt “herfst weer” dit gehele weekend.Het herfsttreffen werd gehouden in Sint Jansklooster op “Het Kamper Erve” een kampeerboerderij met camping, waar ieder wel een slaapplek kon vonden.

Zelf vertrok ik zonder mijn mede(st)rijders alleen uit de kop van NH.

En dat viel niet mee, ik had volgens de fietsrouteplanner “de makkelijk door fietsen” route.. echter zo makkelijk was deze niet. Veel hekken (sommige zonder reflectie) en een aantal slagbomen. 

Dat gaf ook een "kantel"moment.
Maar vrijdagavond stond een pan van 230 liter pompoenensoep al heerlijk te pruttelen. En dat ging er goed in.

Het was weer een feest van herkenning met zelfs een “verjaardags biertje”.Zaterdag ging ik met de scheurgroep (aangevoerd door Marloes) dwars door de prachtige omgeving van de “Weeribben”.
De koffiestop was bij NAZCA met een prima verzorging. Vele open liggers waren ook met de Nazca gekomen.
Na deze koffiestop waren een aantal velomobielen van de kletsgroep bij ons samen gevoegd en reden we gezamenlijk naar de lunchstop.
Hierna via kleine paadjes en bruggetjes weer terug naar “Het Kamper Erve” waar we de groente “slachttte”voor een pittig diner met daarna wat (alcoholische) versnaperingen.. en waar de rondlopende kittens veel aandacht kregen

Het slapen ging daar prima en de regen maakte het alleen nog maar knusser.
Zondags terug naar huis en de eerste kilometers leek het droog te blijven maar op de dijk lelystad – Enkhuizen) kwam het weer met bakken naar beneden en kon ik in de stromende regen weer een lekke band verwisselen.
Na de stop bij MacDonalds kwam ik George en Matthijs nog tegen die een toertocht reden met Arnold.Het was voor mij toch een pracht van een weekend en wil iedereen bedanken die hier hun aandeel in hebben gehad.
De volgende keer weer op pad met de bende van NH .. want je voelt je aardig "nietig" op al die dijken


3 opmerkingen:

Peter de Rond zei

Cees, hoe krijg je het klaar op in de polders zoveel hekken en problemen tegen te komen, ben verbaasd.

Cees zei

Gewoon de track "makkelijk doorfietsen" route planner fietsersbond er in zetten :)

Wilco Pompert zei

Je kan aangeven dat je een brede fiets hebt, maar dat doe ik ook nooit ...