zaterdag 9 maart 2019

30 maart Velonauten zeilend over de afsluitdijk.


Deze week heeft de Rijkswaterstaat besloten om de Afsluitdijk dicht te gooien voor fietsers, voor een periode van 3 jaar vanaf 1 april.
Ik begrijp dat dit voor de werkzaamheden makkelijker en veiliger zijn. Echter het zou ook wat "minder dicht kunnen zijn!"
Bijvoorbeeld in de bouwvak als de werkzaamheden minimaal zijn, dit fietspad open te laten voor de vele vakantie fietsers en rondjes Ijsselmeer die deze periode worden gefietst... En nu op het laatste moment worden afgelast. (misschien is het nog mogelijk om dit te wijzigen?)

Nu word op 31 maart (de laatste dag voor de fietspad sluiting) een aantal toertochten georganiseerd op het oude fietspad van de afsluitdijk, nog een keer te fietsen.
Ook een aantal velonauten zijn geïnteresseerd. Nu kan het samen fietsen met veel "Bukkers" (wielrenners en toerrijders op gewone racefietsen : ) en velomobielen op een smal fietspad.. niet altijd goed samen gaan..

Mijn idee was.. om dan de dag (30 maart) ervoor, met alleen de velomobielen in een groep.. de afsluitdijk heen en weer te fietsen.
We kunnen dan van mijn huis (11:00 koffie in Hippolytushoef) starten en in de aanloop en terugweg Wieringen mee nemen in de route. Dit is dan een wereld van verschil.

Het lijkt mij in ieder geval , erg leuk om te doen. En ...misschien staat de wind gunstig en kunnen we er "zeilend over heen gaan"

20 opmerkingen:

George Q496 zei

ik doe mee 👍

Pé Koomen zei

Ik ben van de partij op zaterdag, Tonnie Tuinte is hier ook vast voor in i.p.v. de zondag met heel veel ongecontroleerde "wild" fietsers.

Mick zei

Als ongeorganiseerde 'wilde' velonauten ook mee mogen doen ben ik ook graag van de partij1

Arnold, Hoorn (West-Friesland) zei

Zin in

Unknown zei

Ik ben voor, hoewel ik met mijn fietsmaat Johan eigenlijk een vervroegd rondje Texel wilde rijden op zaterdag. Besluit genomen, we zijn van de partij.

Cees zei

Tuurlijk, leuk toch maakt niet uit wat voor soort velonaut..

Cees zei

Leuk hoor, stukje fietsen op Wieringen erbij (vroeger ook een eiland) is net zo mooi als Texel 😉

De Bobslee zei

Mooi initiatief Cees! Succes ermee!

Rowing Erwin zei

Is dit misschien een 1 april grap van rijkswaterstaat?

Wilco Pompert zei

Ik ga ook kijken of ik kan!

Arnold, Hoorn (West-Friesland) zei

Laten we het hopen

rob, nieuwegein zei

Ik doe het rondje IJsselmeer 1 keer per jaar, maar dit is wel balen. Zou toch mogelijk moeten zijn om hier een andere oplossing voor te vinden.

Piet Kunis zei

Als het een beetje redelijk weer is, ga ik ook mee

Cees zei

Bij harde wind gaat het "zeilen" beter Piet ; )

Raimo Geel zei

Misschien komt er net zo'n fantastisch goede oplossing als voor de Enkhuizen Lelystad dijk. ;-)

André Dronkers zei

Als het weer goed is rij ik ook mee

Unknown zei

Dag Cees en andere jongens, ik zou heel graag willen meerijden, maar ik heb me al paar maanden geleden ingeschreven voor een vrijwilligers werk... Ik ga dus mee doen op zondag met een racefiets. Er moet een rijbaan voor fietsers vrijgehouden!

Bastiaan Welmers zei

Als het even mee zit rij ik ook mee.

Unknown zei

Ik ga ook proberen hierbij aanwezig te zijn, tot zaterdag Cor.

sjorsz zei

Als het nog mogelijk is rij ik graag mee. groetjes sjors zoontjens