zaterdag 7 januari 2012

Kniepertjestocht met de billen kniepen.


De Kniepertjestocht… deze naam was vandaag ook op het weer van toepassing.
Het was met de billen kniepen wat de wind betrof, Wim had aangegeven dat later op de middag de wind zou gaan aantrekken en dat klopte perfect want op de terugweg hoefde ik niet te fietsen op de Westfriesedijk en was het toch even met kniepende billen fietsen :)

....Maar kniepertjes zijn door Marian (op authentieke wijze) gebakken lekkernijen. Die we zouden krijgen na de tocht.
Dus vandaag een rit rond Heerhugowaard”de kniepertjestocht” door Kees uitgezet. Vond zelf dat hij erg veel op een bepaalde molentocht  leek J  Zie Link molentocht1 
Maar deze prachtige route met veel molens verveelt zeker niet, Bij bepaalde fietsers werkte het wel op de blaas want geregeld ging er een uit de fiets om zijn blaas te legen.
De geleegde blaas kon weer worden aangevuld bij dekoffiestop  “de Irish Cottage”  
Deze ligt nu in de gemeente HollandsKroon en lag bij molentocht1 nog in Niedorp. In dit stukje “Ierland” kan je prima opsteken voor een diner of  “effe ’n bakkie halen” met Iers gebak.

Deze tourtocht was niet zo lang en voor dat we het wisten waren we weer thuis bij de familie van Hattem om van de kniepertjes te genieten.1 opmerking:

Ida - GL Heemstede zei

Zooooo jammer: Ida moest werken en Jupp zou alleen gaan, maar had de begintijd verkeerd.... meldde om half twaalf dat de groep al was vertrokken. We hebben het dus allebei moeten missen. Volgend jaar beter!