zondag 1 januari 2012

Meer velomobielen in de gemeente

Vanaf vandaag bestaat gemeente Wieringen niet meer en is gefuseerd met de omringende gemeentes Wieringermeer,  Anna Paulowna en Niedorp. Was ik gisteren nog de enige velomobilist in de gemeente vandaag zijn er een aantal bij gekomen zoals Pe Koomen, George Krug en Hugo Verschoor. Misschien zijn er nog wel een aantal verstopt in deze gigantische nieuwe gemeente Hollands Kroon want ik heb alleen op de lijst van Velomobiel.nl gekeken.  Ben nu dus oud Wieringer en niet meer de enige velomobielrijder in deze gemeente.
Toch veel mensen weten dat gemeente Wieringen in de kop van Noord-Holland vroeger gewoon tot één van de Waddeneilanden behoorde. En dat nog niet eens een eeuw geleden. In de jaren twintig zijn de wateren rondom Wieringen ingepolderd en is het voormalig eiland verbonden met aan de linkerkant de Amsteldiepdijk en aan de rechterkant de Afsluitdijk. Het eiland was verdwenen. Maar niets was minder waar, want Wieringen is in feite alleen verbonden met deze twee dijken en de eigenschappen van het ex-Waddeneiland zijn nog volop aanwezig. De kronkelige zeedijken, de bochtige wegen, het glooiende landschap en de diversiteit aan bloemen, struiken en bomen doet menig toerist ervaren hoe Wieringen nog steeds het pure eilandgevoel uitademt. Zelfs de Vikingen zagen eeuwen geleden de schoonheid van Wieringen in en hadden zich hier gevestigd en letterlijk een heuse schat achtergelaten.

Echter…… nu een andere Gemeente naam en ben opeens oud-Wieringer maar heb er wel een aantal velomobiel buren bij. Misschien tijd voor een nieuwe velomobieltour op de agenda : Ritje HollandsKroon, Het wordt wel een lange rit want we zijn nu een van de grootste gemeentes van Nederland..

6 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Dag Cees. Beste wensen ! Rondje Wieringen en Rondje Noordkop staan al op de agenda. Dit rondje kan er mooi bij met de start en finish bij jou of bij Pé ! Groeten Kees.

Willem zei

Allereerst voor jou ook gezondheid, voorspoed en een gelukkig 2012 Cees en het eiland Wieringen houden we er hoe dan ook in.
Rondje Noordkop kan er altijd bij want het blijft een mooie omgeving met al die dijkjes etc.
Nu alleen nog kijken dat ik wat meer vrij kan zijn op zaterdag, aan de andere kant zal er ook wel weer een nieuwe Quest dus.....af en toe een zaterdagje kazerne meepakken is lucratief

Cees zei

Dat rondje HollandsKroon komt er, zou een mooie voorbereiding wezen op een nieuwe Velombiel buitenland-tour :) koffiestop of startpunt kan bij mij. kijken wat mede HollandsKroon bewoner Pe op zijn blog schrijft over onze nieuwe gemeente ;) Groet Cees

BrandweerQuest zei

Beste wensen Cees. Eens een Wieringer altijd een Wieringer toch? Hoogland is ook al 37 jaar gemeente Amersfoort, toch blijven de bewoners daar Hooglanders. Ik zal altijd een keientrekker blijven al woon ik langer op de Veluwe dan in mijn geboortestad Amersfoort.
Een ding staat vast: Wieringen blijft een prachtige plek al is de naam anders. Voor mij blijf je de Wieringer Viking met of zonder baard...;-)

marcel beekmans ( beekie ) zei

beste wensen cees!!! dat je mar vele kilometers in je nieuwe provincie mag rijden

Pé Koomen zei

Hoi Cees,
Op de eerste plaats de beste wensen, een rondje Hollands Kroon moet er gewoon komen en starten bij mij moet dan ook zeker tot de mogelijkheden worden gerekend, die naam van dat nieuwe woonoord, nee ik ben niet zo voor fusies, 't heeft nog nooit iets beters opgeleverd al willen de bedenkers dat ons wel laten geloven.

gr.Pé