maandag 22 februari 2010

Wintercompetitie liggers Velodrome Sloten.

Zondag 21 februari waren er baan wedstrijden voor liggers op de Velodrome in Sloten. Voor mij begon deze dag wat minder, s’ochtends moest ik mijn zoon uit de Wieringermeer halen die over de kop was gegaan tijdens een trainingsrit. Zijn valhelm had de klap op zijn hoofd opgevangen en was geheel gescheurd. Op wat schaafplekken na viel het allemaal mee en kon ik zelf naar Sloten rijden voor het baan fietsen. Vergeleken met Velodrome Apeldoorn is Sloten 50 mtr. korter waardoor de kombochten (met een Quest) minder soepel fietsen. Je rijdt bijna continue schuin en door de centrifugaal kracht wordt je meer op de zitting gedrukt. Op Sloten gaat het inrijden gemakkelijk, overal staan rollerbanken waardoor je ook met de Quest je eigen warm kan draaien. De eerste race was een achtervolgingkoers. Ik nam het op tegen Bastiaan (de 2e Ymte) en werd al gauw op een ronde gezet. Deze tijd (5e) bepaalde ook de indeling bij het Hazen criterium. De start van het criterium ging soepel binnen een paar ronde had ik het peloton op een ronde gezet (Bastiaan buiten beschouwing die was niet te houden) Echter halverwege moest ik in de ankers omdat er een ligfietser voor mij, vaart minderde vanwege een “lekke band”. Doordat hij de baan afdraaide en ik links van hem zat kwam ik bijna tot stilstand (gelukkig reed er niemand achter ons) Echter mijn opgebouwde voorsprong was in een keer weg samen met mijn motivatie. (De schrik zat erin en 1 valpartij in de familie op deze dag was genoeg) Heb toen mijn eigen koers gereden waardoor ik een paar rondjes ben gelapt (werd 9e). De winnaars werden in de bloemen gezet en ook de record verbrekers kregen een special ligfiets shirt. Het aantal deelnemers was niet zoveel als in Apeldoorn. Maar de volgende wedstrijd is Alkmaar die dezelfde lengte heeft als Apeldoorn. Zelf hoop ik dat er dan meer velomobielen zijn. (Al hebben de ligfietsers hier een andere mening over ;-)

3 opmerkingen:

Mick zei

Tijdens Cycle-vision in Sloten was wél een flinke valpartij. De opgetreden klapband konden Gerrit & ik horen vanaf de andere kant vd tribune!

Teun Geeroms zei

Spijtig dat het zo ver is Cees, hopelijk staan de verbouwingen volgend jaar al zo ver dat ik eens kan meedoen, maar of dat dan met een "gewone" ligfiets is, of een vm, dat kan ik niet zeggen :-)

Harry Lieben zei

Alkmaar wil ik er weer bij zijn met een velomobiel.