zondag 10 december 2017

Gereedmaken voor de “Tocht der Tochten” OBT2017

De laatste weken van het jaar zijn op ons werk meestal niet de rustigste weken .. Vandaar dat ik me vandaag mooi kon voorbereiden op  OBT2017 vanuit Rotterdam.  Wat voor de schaatsers de Elfstedentocht is… is voor de velonauten de OliebollenTocht… (Tocht der Tochten)
En ...er zal wederom een delegatie vanuit de Kop van het Noorden, richting Rotterdam Albrandswaard rijden.  Alles bij elkaar zo’n 380 km. vanuit Hippo.  Goed te doen bij redelijk weer maar ….. dit is mijn  10e OBT en elke oliebollentocht had / heeft  zo zijn “eigen bijzondere invulling”.  Zeker in combinatie met de fietsrit heen en terug.
Wordt het dit jaar..  mist zoals OBT2016 vanuit  Dronten?
Of een tropische vanuit Latrop OBT2015
Of  een spectaculaire glibber & glijweekend..  OBT2014 vanuit Nijmegen..
De moeilijkste waren voor mij de OBt’s vanuit Tilburg,
OBT2010 met veel sneeuwval zodat er veel velonouten op het laatste moment afhaakte… en ik zelf …kilometers lang de Quest door de sneeuw heb moeten trekken.. 
En OBT2013 die verreden werd op “27 december” zodat een aantal velonauten op 2e kerstnacht vertrokken en fietsen in een bulderende storm richting Tilburg reden.. Zie link Blog..
Zo heeft elke OBT wel iets speciaals … wat krijgen we in Rotterdam?... Veel hangt af van het weer.. en …  De teller staat nu op 48 … maar veel schrijven pas op het laatste moment in.. Voor de organisatoren (niks dan lof tot nu toe) geeft dit wel een uitdaging.. Want door een stad heen rijden met een grote groep velomobielen , de slaapplaatsen en de nodige versnaperingen ..  geeft veel geregel.. Dus wacht niet te lang met opgeven .. dat geeft ook wat meer zicht op “het geregel” die dag.
http://www.ligfiets.net/event/3818/oliebollentocht-2017.html
Het zal in ieder geval weer een feest van herkenning worden .


4 opmerkingen:

Willem zei

Mooie impressie Cees, fijn om weer even de sfeer te snuiven......voralsnog heb ik nog geen vrij......het is weer hooitijd bij ons in die korte weken. Denk dat ik de eindejaarstocht met LOL in ieder geval maar mee rijd......mooie omgeving en misschien ook wit.

Gr.Willem.

rob, nieuwegein zei

Ik laat hem dit jaar lopen. Heb mijn kilometers gemaakt voor 2017 en als ik terugdenk aan vorig jaar, krijg ik het nog steeds koud. Verder heb ik ook geen zin om een stuk door de stad te fietsen met de Quest.

Roef Veerman zei

Hallo Cees,

Ik ben ook bezig met me hierop voor te bereiden https://toerkanjer.blogspot.nl/2017/12/training-voor-de-oliebollentocht.html. Uiteraard heb ik me al wel netjes ingeschreven. Maar uit betrouwbare bronnen is mijn voorbereiding beter dan nodig. Al moet ik dat over een week nog eens herbevestigd krijgen. Waarschijnlijk wordt het na de kerst een zachtere periode met kans op buien. Dus niet meer de sneeuw en ijzeltroep die er nu ligt en valt.

Groeten,

Roef

Andre Brouwer zei

Hoi Rob, kou kan je je op kleden en het grootste gedeelte van de tocht rij je niet door de stad.
Als fietsforens van het jaar mag jij natuurlijk niet ontbreken ;-)