vrijdag 6 september 2013

Tijdrit Texel 2013 en parcoursrecord?

Toen beide in bloedvorm (nu alleen Wim :)
Morgen 7 september om 13:00 uur zal op Texel in Oudeschild de tijdrit van start gaan voor "bijna" alle categorieën fietsen. Het leuke is, dat al jaren de velomobielen daar de snelste tijd rijden. Toch in de diverse krantenartikelen lees je daar weinig over. (zie bijlage NHD deze week).
Aan het weer zal het niet liggen maar weet zeker dat een velomobiel daar de snelste tijd zal gaan zetten en misschien wel een parcoursrecord neerzet :)

Toch mooi dat we daar mee kunnen rijden want er zijn al jaren mensen die ons daar niet willen zien rijden. De velomobielen worden nog steeds niet gezien als fietsen: die door menselijke kracht worden voortgestuwd. Toch hebben ze ("de bukkers" )  wel bewondering voor ons. Altijd komen ze even kijken of er geen "motor" in zit :) of belangstellend kijken naar de nieuwste fiets technieken. Waar de racefiets uit ontwikkeld is, gaat de ontwikkeling van de velomobiel gewoon door. (Ben echt benieuwd wat de Velotilt volgend jaar hier gaat doen.)

Zelf zal ik dit jaar niet bij de voorste eindigen (reed meestal rond plaats 4) Twee gekneusde ribben zijn hier de oorzaak van , waardoor een diepe ademhaling niet mogelijk is.
Toch blijft het leuk om daar heen te gaan ook voor de "niet wedstrijdrijder" (George en Jan hebben al aangegeven dat ze meegaan) Om 11:15 bij de Tesselse boot dan is iedereen op tijd bij de start en is het weer een feest van herkenning als we bij de start aankomen.
Misschien tot morgen !

1 opmerking:

Robbedoes zei

ook ik kom weer als supporter :-)

Gr
Rob en tot morgen