zondag 8 september 2013

3e NK Tijdrijden Texel

Alle NK kampioenen op het schavot
In een periode van 25 jaar doe ik regelmatig mee met het NK tijdrijden op Texel.  In het begin op de gewone racefiets, gevolgd door de tijdritfiets en de laatste jaren met de velomobiel. Nooit is het mij gelukt om op het podium te komen.  Met een beetje mazzel (door een lekke band van Wim) is het toch dit jaar gelukt.

Om 11:15 uur was ik bij de Tesselse boot. Remke Geldermans stond daar al te wachten en samen zijn we overgegaan. In die tussentijd konden we mooi bijpraten. Remke heeft zijn velomobiel op dezelfde dag gehaald en heeft er nog alle dagen plezier van en probeert deze aan alle kanten uit.  Wat ook te zien was aan de voorkant van zijn Quest XS , Deze had een behoorlijke klap gehad. (klusje voor Jan R.) Wat overigens niet zijn schuld was. Bij de start aangekomen was het weer een feest van herkenning. Jan G. & R. George, Martin, Rob, Andre en zelfs Jan Venis waren er om aan te moedigen. Samen met nog 11 “wedstrijd” velomobielen waren wij aardig aanwezig. 
Wim laad zijn velomobiel weer op de auto
Voor de start was er al een psychologische oorlogsvoering van goedbedoelde opmerkingen. Het viel op dat Wim zijn quest weer op en top aerodynamische getuned had. Zelf had ik de toerkap erop en de spiegels eraf gehaald en wat lycra over de voetengaten gedaan.  Ik kon Remke overtuigen om zijn orginele spiegels eraf te halen want dit scheelt zeker in snelheid. De weersomstandigheden waren prima, (Bewolkt en bijna windstil) Hierdoor konden de wielrenners op tijdritfietsen snelle tijden behalen. 
Bij de start opgesteld.
Bij de start was er nog een klein miezertje maar daar hadden wij weinig last van. Zelf moest ik als 8e starten en had Ymte, Jeroen en Wim nog achter mij.  Doordat ik de transponder achterop had gezet, begon ik met een “vliegende” start vanaf het podium. Snel reed ik tegen de 60 km/uur.  Had behoorlijk last van mijn gekneusde ribben maar kon de pijn een plaats geven. Ruim voor het keerpunt kwam Ymte mij al voorbij, gevolgd door Jeroen en Wim. Toch bij het keerpunt kon ik aardig inlopen door zelf de draai (het vraagteken) te maken zodat de “keerder” Martin mij maar een klein stukje om hoefde te zetten. Hierdoor liep ik weer in op Wim en kon zelfs een stukje achter hem blijven. 
Zie ook fotosite  Eckard Boot
Ik moest teveel in het “rood”rijden (hartslag 180 / 190) waardoor ik Wim moest laten gaan.  Toch op een gegeven moment zag ik hem snel dichterbij komen en kreeg hierdoor weer een “adreline boost” (zie ook hartsslag grafiek). Wim was lek voor en dat moment schoof ik door naar de 3e plaats. ( al besefte ik dat toen nog niet) Het laatste stuk heb ik geheel in het rood gereden en kwam tot een hartslag van 191.  

Terug bij onze “supporters” kreeg ik te horen dat ik 3e was. En dat had ik echt niet verwacht. Wim  bedankt.. dat was eigenlijk jouw plaats.  De prijsuitreiking was geheel op het einde en hierdoor moesten ik nog een paar uur wachten. Maar dat had ik er graag voor over. Gelukkig bleef George, om dit moment op de foto vast te leggen. 
samen met Ymte op het podium
Samen met Ymte op het podium wie had dat verwacht. Jeroen Koeleman had andere verplichtingen en was al naar huis. Na de prijsuitreiking snel naar de boot met George. En we zagen de deuren van de pont dichtgaan zodat we daar nog een uur moesten wachten. Maar met zijn tweeën wachten lijkt wel minder lang te duren J  …George bedankt.  Dit was een dag die ik niet snel zal vergeten. In totaal 200 rijders waarvan 11 velomobielen.


     Ligfietsen met stroomlijn
Naam
Woonplaats:
Eindtijd
Snelheid
1
Ymte Sybrandy
DRONTEN
0:28:40
59,65
2
Jeroen Koeleman
OBDAM
0:30:25
56,22
3
Cees Roozendaal
HIPPOLYTUSHOEF
0:32:28
52,67
4
Remke Geldermans
HEERHUGOWAARD
0:33:44
50,69
5
Sjaak Bloemberg
DELFGAUW
0:33:46
50,64
6
Theo van Goor
KOUDHOORN (PUTTEN)
0:35:53
47,65
7
Eva Navratilova
SWIFTERBANT
0:38:27
44,47
8
Marloes Dries
PUTTEN
0:39:39
43,13
9
Joram Tromp
GRONINGEN
0:40:35
42,14
10
Wim Schermer
DE WOUDE
0:51:16
33,35
11
Peter Tromp
DEN BURG
0:53:31
31,95


  Hieronder alle andere winnaars
Heren 16 t/m 39 jaar
Woonplaats:
Eindtijd
Snelheid
1
Sytse Leenstra
DELFT
0:36:47
46,49
   Heren 40 t/m 49 jaar
1
Remco Grasman
LUTTELGEEST
0:37:16
45,89
Heren 50 jaar en ouder
1
Theo Joosten
SPAARNDAM
0:38:08
44,84
       Dames 16 t/m 34 jaar
1
Marion Gerssen
BEUNINGEN
0:42:29
40,25
Dames 35 jaar en ouder

1
Suzanne van Gelder
WOLVEGA
  0:43:51
39,00

4 opmerkingen:

Quezzzt zei

Heel indrukwekkend !

Maar ja materiaalkeus hoort ook bij wedstrijd rijden. Wim zijn bandjes hadden al een groen loopvlak voordat hij van start ging was op foto's te zien. Bij een gok kun je altijd verliezen.

Bovendien vind ik heel hard rijden in niet hevig gemodificeerde velomobielen nog veel indrukwekkender dan als dat wel het geval is. Ik weet nog niet hoeveel het scheelt, maar het valt wel op dat maar weinig velomobielen stroomlijnkappen op de bodem hebben, en als ze het hebben afschuwelijk hard gaan.

Robert-Jan zei

Een mooie prestatie Cees! Volgend jaar probeer ik er weer bij te zijn en je "het leven zuur te maken" ;-)
Hopelijk tot LEL (beide in goede conditie)

Sportieve groet,

Robert-Jan

De Bobslee zei

Hallo Cees,

Proficiat! Ondanks de lekke band van Wim toch een verdiende podiumplaats, want inderdaad, wie gokt kan verliezen. Toch een hele mooie prestatie van jezelf ook!
Weer een mooie aanvulling voor je al goed gevulde prijzenkast.

Groeten, Adri.

Dirk Drost zei

Mooie prestatie!

Zag je vanmiddag vanaf de n99 (?) net voor Hippolytushoef rijden. Toch wel een opvallende verschijning met deze bestickering!

Groet,