zondag 26 juni 2011

Cyclevision 13 lekke banden & verdwaald

Zaterdag was het verzamelen bij Enkhuizen om via de beruchte LEL dijk naar Cyclevision te gaan.  Via de oproep van Kees.v.H stonden we daar maar met 5 velomobielen. Het regenachtige weer was voor menig “mooi weer rijder” de reden om niet heen te gaan.
 (Kon deze rijders op dat moment nog geen gelijk geven) Van Wieringen was ik daar aangekomen met een (rustig gem.) snelheid va 42 km/h.
Met de groep op de dijk kwamen we niet hoger dan 31 km/h. 
Ook Matthijs was het zaadje :)
En het was een “voorteken van ongeluk” want al na 1 km. Haalde een bukker (met recht stuur) ons in.
Dus de groep (bijna) in het wiel van de bukker reden zo tot halverwege de dijk. 
 En had deze bukker het wel gezien en nam even een koffiestop. Hierna regende het water en lekke banden.  Wim 2 was met 4 lekke banden een topper.

Wim 2 met lekke band voor Defqoon
Zijn laatse was voor Defqoon met een hoop lawaai (wat ze muziek noemen) en defqoon bezoekers die ons lopend inhaalde.
 In totaal hebben we 13 lekke banden gescoord. Ondanks de lekke banden ellende hebben we toch veel gelachen en bezwoer Wim2 niet meer in de regen te gaan fietsen J Op Cyclevision aangekomen was het een feest van herkenning en gelukkig konden we bij de Hafa stand een aantal binnenbanden scoren voor de terugrit.


 Na overleg met Bart van Ventisit kwamen we toch tot het maken voor een nieuw type nekrol voor de velomobiel. Een rolletje alleen voldoet niet voor de meeste. Nu wordt er een gemaakt waar ook nog een recht matje aanzit . Wat comfortabel de nek en hoofd steunt. Door al dat gepraat over heen en terugrit en bij de stands waren we helemaal te vergeten om de Muis en Wim1 aan te moedigen.

Terwijl zij alle 2 hun persoonlijke tijden aan het verbeteren waren (Petje af) De terugrit was doorgesproken en wij dachten dus een goeie fietsroute te nemen en hoopten dat we geen lekke band meer zouden krijgen. Helaas stond Matthijs na 2 kilometer zijn lekke band (in de regen) te repareren en zaten we na 3 km. al vast in het Harderbos….waar we niet meer wisten welke kant we op moesten… dus terug maar weer.  Bij Lelystad (waar fietspaden slecht aangegeven staan) reden we maar 1 keer fout. Op de Dijk kreeg KeesvH zijn zoveelste lekke band. En kwamen we eindelijk bij het einde van de dijk en vervolgde na MacDonalds ieder zijn eigen weg. Ondanks de regen van water en lekke banden, toch een leuke dag. Kees, Matthijs, Katinka en Wim2 Bedankt.

Eindelijk de welverdiende stop


3 opmerkingen:

wim zei

Wij zijn zaterdag ook met ons vijven naar CV geweest in de regen. Wij hadden slechts 1 lekke band en juist op het verzamelpunt. Wel met een perfect Moiree

Cor zei

Echt een zoektocht!

marcel beekmans zei

wat een lekkebanden man!!! doet me denken aan giesen2010... maar daar was jij niet bij

misschien woord het tijd voor houten wielen... net als "vroeger" scheeld hoop gedoe alleen gaat minder snel

groet marcel