maandag 6 juni 2011

Vlammend weekend.

Auto met vlammende uitlaat?
Vanochtend tijdens mijn woonwerkrit maar even gestopt om naar het affakkelen bij de NAM te kijken.  Het gas  kan niet worden opgevangen en moet afgefakkeld  worden… waarom dit tegenwoordig niet kan ….is mij niet bekend. Het levert wel een vlammend spektakel op van tientallen meters hoog en op het fietspad wat op zeker meer dan 300 mtr ligt is het gewoon warm .

Het is....... Het affakkelen bij de NAM

Afgelopen dagen weer jury chauffeur geweest bij de MEERTOUR een meerdaagse wedstrijd voor (licentie)wedstrijdbukkers . 2 grote wedstrijd etappes rond Wieringen(meer) en diverse tijdritten en criteriums. Ook hier ging het er “heet” aan toe. Wat soms weer tot een valpartijen leiden.
Eerst links en later rechts het behang eraf


Bij “zoon lief” lag het “behang” er ook aardig af… maar gelukkig viel het allemaal mee en kon iedereen weer opstappen en zijn weg weer vervolgen.

Op de video de kopgroep in het afsluitende criterium en geeft een beeld hoe hard ze door een bocht heen gaan ....En wat een velomobiel helaas nog niet kan... Petje af voor die mannen!

1 opmerking:

eduardbotter zei

Hoi Cees,

Het affakkelen is om de maximale capaciteit van de gasput te bepalen. Dat levert in korte tijd zoveel gas op dat het niet kan worden verwerkt.

groeten van Eduard Botter