donderdag 23 december 2010

Winterrit op ijs en weg. (met videolink ijsfietsen)

De wegen in Bergen (dorp)
Gisteren de hele middag op het ijs(selmeer) gefietst (zie ook de video link beneden) en vandaag een ritje van 100 km. naar Alkmaar via Bergen geheel op de weg gereden. De (achter)winterband bevalt prima makkelijk. Hij vreet zich makkelijk door de vele mengsels van sneeuw, zout en zand en bagger. Op ijs wil hij nog wel eens uitbreken maar stukken minder dan de kojak. Vandaag langs “Muis” haar huis (via grote sloot) naar Alkmaar.

Burgervlotbrug
Waarbij de brug van burgervlotbrug middels borden gestremd was, echter op de gok er naar toe gereden en fietsers die niet al te breed waren konden er makkelijk over. Er stond een snijdende Noorden wind en op de heen weg had ik een gemiddelde van 36 km/u (en dat op een winterband) Terug ben ik langs (de ruige weg)Juf Katje gereden, Bij Muis en Kat nog getoeterd maar waarschijnlijk liggen ze in winterslaap want er was weinig beweging rondom hun “nesten”.

Ruigweg (voorbij Katje)
Tegen de snijdende wind in, rijd het op de ruigweg heerlijk beschut. Langs deze lange weg staan aan beide kanten bomen zodat je aardig gang kunt houden.De wegen waren prima te berijden en alleen in Bergen moest ik door een mengsel van sneeuw en zand maar met Quest (en winterband) ging dat prima.

Geen opmerkingen: