maandag 18 oktober 2010

Tijdrit L.E.L 2010 Video Keerpunt

Vandaag de afsluitende seizoen-tijdrit voor velomobielen en ligfietsen.. Lelystad – Enkhuizen _ Lelystad.. Ondanks het prachtige weer besloot ik niet mee te doen, een onwillige (spat)ader in mijn knieholte zou zich teveel opblazen (wordt over een paar maanden verwijderd). Het was een prachtige zonnige dag en met een rustig gangetje van 40 km/u ben ik naar het keerpunt bij Enkhuizen gefietst. Toen ik om 13:00 uur aan kwam was er nog niemand bij het keerpunt. Al gauw kwam Allert aan rijden, die eerst de opstaande drempel prepareerde (afvlakte met zand en tapijt) die voor het aquduct op het fietspad lag. Even later kwam ook brandweer-quest Theo aan rijden . De eerste die bij het keerpunt aan kwam was Ymte, waarbij Allert al zijn atletisch vermogen moest gebruiken om Ymte om te zetten. Rob Kaag volgde hem op en stond een tijd 2e in het (tussen) klassement.HIER STAAT DE LINK VAN DE VIDEO VAN HET KEERPUNT. Wat opviel was… dat er maar 1 velomobiel het keerpunt in een keer konden nemen. Ook veel ligfietsen konden niet in een keer om, (eentje reed ons zelf voorbij). Niet alle deelnemers wisten dat je via het fietspad aan kwam en via de B weg weer terug fietst en na het aquaduct weer het fietspad op moest om gevaarlijke situaties te vermijden. Gelukkig ging alles toch goed en heb ik van de meeste op het keerpunt een filmpje gemaakt . Wim zijn keerpunt miste ik vanwege een oud zeilschip wat op het aquaduct stil kwam te liggen.
Bij het omzetten van Wim moest men opletten dat zijn nieuwe staartstuk niet werd vast gepakt. Anders had hij zonder terug gereden :) .Ben voor de laatste rijder naar de start gereden, waar de uitslag en prijzen werden uitgedeeld.
Muis (Yvonne met haar roze quest) zat onder het kettingvet en werd bij de mannen ingedeeld :) maar …. Ze rijd als een vent maar is toch echt een vrouw. Proficiat Muis!! Organisatie bedankt ook Gerard (schoonheids foutje :) tot 2011.


2 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Cees. Mooie reportage,en idem commentaar. Roeping gemist ? Kees.

Mick zei

Vind ik ook altijd fijn, tekstjes bijvoegen!
Mvg Mick