zaterdag 1 juli 2023

Afsluitdijk een pracht van een fietssnelweg.

Dit weekend (1-2 juli 2023) was eindelijk het fietspad open voor fietsers en wandelaars. Omdat het onduidelijk was of velomobielen daar ook mochten rijden was ik daar.. met een gewone fiets en samen met Anita om de dijk sochtends te verkennen. En dat was afzien in regen en harde wind. het eerste gedeelte bij de bruggen was smal.
Er stonden verkeersregelaars die niet helemaal hun taken begrepen, zodat het eerste stuk ,,over gladde platen niet makkelijk reed.
maar eenmaal op het nieuwe fietspad was het heerlijk fietsen en afzien. Een fietspad van glad asfalt bijna 3 mtr breed en met een gescheiden wandelpad ernaast.
Het was opvallend rustig en al gauw zag ik de eerste velo's rijden. Waardoor onze fietsrit tot het monument ging en ik terug ging om met mijn quest te halen.
Terug de Quest opgehaald en nog een keer het fietspad gereden naar de andere kant waar George net aan kwam rijden.
Hieronder komt nog een video voor wat meer beeldvorming.

5 opmerkingen:

Mick zei

Nu maar hopen dat Rijkswaterstaat dit de gewone man op werkdagen ook weer gunt Cees!

Cees zei

Zou makkelijk kunnen als bij de sluizen de autoweg iets smaller zou worden... max. 3 jaar dicht gaat nu al naar 6 jaar dicht. Eigelijk onvoorstelbaar..

Ronald zei

De rood met gele strada die je op de foto hebt gezet is van mij. Grappig dat ik mezelf op jouw blog zie.Ik kom uit Aalsmeer en heb een 3 daagse kampeer trip rond het IJselmeer gereden. Ik ben meestal een solo rijder maar lees af en toe wel velomobiel blogs van anderen ook al ken ik ze niet.gr Ronald

Cees zei

Je was niet de enige velo op de video van TvNh komt een hele stoet velo's langs.

Wim zei

Die hele stoet dat waren een aantal mannen van LOL en een aantal extra rijders.