maandag 13 januari 2020

Wintertraining sportpaleis Alkmaar.

Op zondag 12 januari was de 1e Wintertraining op de Wielerbaan in het sportpaleis Alkmaar.
Het stormde behoorlijk zodat ik samen met George (met geknepen billen) richting  het Alkmaarse sportpaleis reed.
Paleis is eigenlijk niet het juiste woord want er stonden nogal wat emmers om de regen (lekkage) op te vangen en grote schuren in het beton van het midden gedeelte… maar op de wielerbaan was het prima rijden.
Bij het sportpaleis stonden ook duizenden auto’s geparkeerd … helaas waren die voor de halve marathon van Egmond die daar geparkeerd stonden en ….in het velodroom waren in totaal 13 renners.

Maar dat waren wel de renners met karakter , zelfs met 1 arm werd er nog gereden..
De 4 km. tijdrit werd individueel afgelegd , de tijdwaarneming wilde in het begin niet erg mee werken maar onder deskundige leiding van Gerard kon er toch gestart worden.

Hierna werd het criterium van 45 minuten gereden en alle renners werden hier ingedeeld. Omdat ik de enige was met een velomobiel kon ik bovenin de baan mijn rondjes draaien en dat geeft wel een kick als je het hele rennersveld zo in haal.
De prijzen kwamen geheel uit een Syrische winkel en vielen goed in de smaak.
Iedereen bedankt voor zijn inzet en de volgende training is op 23 februari in het velodrome in Amsterdam. Zeker voor de wereldkampioenschappen (dit jaar in juni) een mooie gelegenheid om de baan te verkennen.

3 opmerkingen:

Arnold zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Arnold zei

Ha Cees,

helaas is het Velodrome tijdens Cycle Vision gesloten wegens een verbouwing.... Er zal dan dus alleen op de buitenbaan gereden worden.

Cees zei

Dat is jammer, renovatie in Alkmaar zou ook wel nuttig zijn.