zaterdag 24 maart 2018

Levens link.. verplicht fietsen over de snelweg.


Naar Dronten fietsen over de dijk Enkhuizen – Lelystad is niet makkelijk. De Rijkswaterstaat heeft een pendeldienst voor fietsers over deze dijk maar dit gaat lang niet altijd goed. Zie ook mijn vorige bericht.  Gisteren naar Velomobiel.nl  in Dronten geweest om mijn wensen voor mijn nieuwe Quest door te geven…  De dijk over wordt dan een aardig avontuur..  
Vorige week werden fietsers de hele dijk overgezet met de pendeldienst, omdat ook het eerste stuk er ook uit lag. Dus deze week moesten fietsers ..weer naar de trintelhaven fietsen . (halverwege de dijk). 
geen omleiding eerste stuk
Echter op het eerste stuk waren de werkzaamheden uitgelopen en moesten fietsers dus langs de werkzaamheden en over de snelweg  heen fietsen. Levengevaarlijk!  Ook de werkmannen bij de werkzaamheden wisten geen andere omleiding en vertelde dat het nog een paar dagen ging duren voordat het asfalt er weer in lag.
Dus vanaf de stoplichten tot de brug over de snelweg gefietst en daarna het fietspad op. 
Bij de trintelhaven (checkpoint Charlie) stond de rolstoelbus al te wachten en die bracht mij naar de andere kant van de dijk.
Helaas na een paar kilometer fietsenwas het andersom… daar reden de auto’s op het fietspad… 
Hoe krom kan het zijn…  gelukkig waren de tegemoet komende auto’s zo vriendelijk om rustig te passeren.
In Dronten was het rustig, Theo en Paulus waren met onderhoud bezig en ik kon zo mooi mijn wensen kenbaar maken voor mijn nieuwe Quest. Dan kon dat in Roemenie gelijk gemonteerd worden zodat ze in Dronten dan sneller kunnen afleveren.
Het wordt er niet beter op dit fietspad.. (veel rijplaten en verhogingen)bij de trintelhaven.
Terug maar eerst mijn verhaal verteld aan Vloettax, die de pendeldienst verzorgt. Daar werd mij verteld dat ze mij niet de hele dijk konden overzetten want RW zou maar een week nodig hebben voor de werkzaamheden.. En anders moest ik contact opnemen met Rijkswaterstaat en mijn bevindingen door geven. Heb ik geprobeerd te doen maar op vrijdagmiddag bij de RW is dit kansloos.
Dus terug naar Lelystad waar Vloettax mij weer naar de Trintelhaven bracht.. en ik het laatste stuk weer over de snelweg moest fietsen om in Enkhuizen te komen.. Echt levenslink!

Zal maandag wederom proberen de RW hier op te wijzen maar … het is en blijft een log bedrijf ..

9 opmerkingen:

marcel beekmans zei

Jeetje! Wat een gedoe cees!

Wim zei

Toch een nieuwe Quest.

Ach ja, niet iedere fietser 'past' in een QV.


Ergens anders las ik ook dat de snelheid tegenviel en meer met een Strada vergeleken kan worden dan met een Quest.


Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe Quest. Zijn er nog vernieuwingen en/of verbeteringen toegepast?

Kees van Hattem zei

Dag Cees. Nieuwe Quest krijgt standaard nu een achterwiel voor een 29 inch band. Groeten Kees.

Peter de Rond zei

Wat een gedoe Cees, is bovenlangs geen goed alternatief, iets meer kilometers maar je bent niet afhankelijk van andere die je wel of niet helpen.

Mick zei

Tja Cees, mooi verhaal, goed geschreven ook maar je drijfveren laten veel te raden over...
Waarom niet via het Noorden over de Afsluitdijk als je fietsen wilt, waarom niet telefonisch je wensen doorgeven als het alleen daarom gaat? Het hoeft toch niet in het Roemeens?
Mvg Mick

Cees zei

Het gaat om de fiets veiligheid Mike, Het contact naar de werkvloer bij Rijkswaterstaat is niet goed. Als je dit niet meld in welke vorm dan ook ... word het alleen maar erger.. Het gebeurd elke dag bewust of onbewust.. ook gister weer. zie link: http://www.nhnieuws.nl/nieuws/221858/Wielrenner-fietst-levensgevaarlijk-stukje-over-provinciale-weg-in-Alkmaar
Zelfs in Roemenie snappen ze dat dit gevaarlijk is.!

Cees zei

Dag Kees, ik had je bericht gelezen over een 29" band. Heb het nog specifiek gevraagd aan Theo maar dit is voorlopig nog niet aan de orde. Want dan moeten ze ook de wielkast vergrootte.. De 26"banden zoals de almotion blijven geproduceerd worden. Ik heb dit ook op de beurs (bikemotion) nagevraagd en dit klopt. En anders gaan ze later over op een 28" achterwiel.

Cees zei

Denk dat ik de volgende keer dat maar doe.. met de quattro heen en met de nieuwe quest weer terug.. geen gedoe met RW

Cees zei

In ider geval een carbon achterbrug Wim