zaterdag 24 december 2016

Testrit QuattroVelo en OBT2016

Prettige feestdagen
Gisteren naar het Mekka (Dronten) van ligfietsland geweest voor wat onderhoud aan mijn Quest.
Was zelf al bezig geweest onder de kerstboom.. maar nadat de km tellerkabel het geheel opgaf.. toch maar naar velomobiel.nl geweest om een nieuwe te laten zetten. Gelijk de remkabels en schoenen ook vernieuwd want dat doen de mannen daar aardig rap.. en goed.
Samen met George het fietsritje van 190 km. gereden.  Ging niet makkelijk.. dikke wind en mist op de heen weg.. en storm op de terugweg.. maar toch genieten hoor!
Test QuattroVelo.
Toen we daar waren maar gelijk de Quattro getest. Ben langzaam aan het rond kijken voor een nieuwe fiets… maar het wordt wel een moeilijke beslissing..  DFxl of 4 wieler, Quattro of weer een nieuwe Quest.  De Quest heeft zich zelf wel bewezen, snel stabiel..  zou er zo weer voor gaan… Toch de testrit met de Quattro heeft mij een ander inzicht gegeven.
Wat een plaatje en wat veel opbergruimte.  Onder de “racekap” in de diverse vakken opzij en voor de wielen.. en achterin veel ruimte. Alles is goed te bereiken ook qua onderhoud. Rij zelf al jaren met kap en dat bevalt prima.. maar hier zit hij er standaard bij.. en.. kan ook zonder schuimdeksel J..
Het instappen gaat meer dan goed (door dat de kap en achterstroomlijning in een keer open gaat)
Het is weer jaren geleden dat ik onder een schuimdeksel zat J was weer wennen dat gefrummel. Maar zittend.. voelt het goed aan en alles onder 1 hand bereik..
Nadeel.. is wel dat lange benen (mensen) met hun knieën tegen het deksel aan tikken.. maar door mijn enkels naar beneden te drukken kon ik goed fietsen (maar fietst niet lekker).
 Op 2 wielen?
Het schakelen en de aandrijving  vind ik beter gaan dan in de quest (op een stuurkant) ook het rijden door bochten gaat meer dan prima.. De Quest heb ik zo op 2 wielen bij de Quattro fikste ik dit niet (mocht van Allert J ) zie video.
 Ook de gelijke maat banden en de verlichting is een groot voordeel,
Denk zelf dat hij minder goed doorloopt…  gister in de storm.. “ zeilde” we met de quest naar huis.. en over het viaduct ..Hier heb ik ook de Quattro aardig de “sporen gegeven (tegen de 60 km/h) en had de indruk dat hij minder doorloopt (met harde wind) dan de quest. Volgens allert ligt dat niet aan het 4e wiel maar zelf denk ik dat de vorm van de Quattro daar wel aan meewerkt..
 Alles.. na en voordelen bij elkaar afgewogen, ga ik voorlopig voor de Quattro (als hij wel iets wordt verhoogd bij de knieën)  En… zal Wim misschien  …. bij wedstrijden niet bij kunnen houden .. maar dat is een keuze :) 

Naar OBT 2016.
28 december gaan we naar de Oliebollentocht in Dronten, (in overleg met George) vertrekken we vanaf Mac Donalds in Enkhuizen uiterlijk om 08:00 uur (ben er zelf rond 07:30 om wat warmte binnen te halen) We zijn dan ruim op tijd in Dronten.  Wij zelf blijven een nachtje over.. wie dat ook wil.. kan zich aanmelden bij   info@intercitybike.nl

Wie wil aanhaken prima hoor… we rijden rustig die kant op J.. Mocht het sneeuwen en/of de dijk dicht zijn .. dan loopt dat anders maar daar gaan we niet van uit.. Tot de 28e en prettige feestdagen toegewenst.

4 opmerkingen:

Adri Manhave zei

Hoi Cees,

Goed verhaal, en goed getest! Ik teste de stabiliteit op dezelfde manier tijdens mijn proefrit, (geen toestemming gevraagd...) en kreeg het wel voor elkaar om een voorwieltje te lichten. Maar dan moet je nog extremer gaan rijden dan jij al deed.......Superstabiele fiets inderdaad! Jij vergelijkt uiteraard met een carbon Quest, ik met een glasfiber Strada, daar zal wat verschil in zitten onderling, kan moeilijk anders....Voor mij was de keuze dan ook niet moeilijk, sneller dan de Strada, stabieler dan de Strada, zat plaats van binnen en ziet er ook nog eens veel beter uit!
Ik kijk er dan ook al naar uit........

Groeten, Adri.

Cees zei

Dag adri, Ik heb hem getest met dezelfde kracht en stuuruitslagen als de quest (doe dat wel als ik zelf een nieuwe fiets heb.. weet ik gelijk hoe ver ik kan gaan :) )

Theo mailde nog: dat hij na mijn testrit (hij reed er mee naar huis) nog ontdekte dat het remlicht aanliep.
Hierdoor zal hij nog beter doorlopen..

Fijne feestdagen daar in Noorwegen en veel fietsplezier met de Quattro volgend jaar.
Groet Cees

Wim zei

Het kiezen van een nieuwe VM wordt er inderdaad niet gemakkelijker op. Wel leuker ;-)

Ik mag gelukkig eerst nog een paar jaartjes van mijn XS genieten.

Tot dinsdag/woensdag.

Piet zei

Interessant om jouw ervaringen te lezen. Ik wacht nog even met een proefrit tot de top met "kameelbulten" klaar is. En als het goed is zijn er acht Quatrovelo's bij de oliebollentocht!