zondag 30 november 2014

Naar Dronten (met nieuwe banden terug).

George in revalidatie modus
Gisteren naar Dronten geweest om banden, kettingwiel en een extra accu te halen en voor km. teller kabel reparatie. Het was rond het vriespunt dat ik de quest in stapte. De wind was rond wk.5. Gewoon smerig koud maar in de quest heb je daar minder last van als je wat extra maatregelen neem. Val(schaats)helm, hoezen voor de sandalen en eventueel handschoenen om aan te trekken.
Het ging tegenwind richting het verzamelpunt…. (bij  een bekend Amerikaans restaurant in Enkhuizen.) De chill-factor was dik onder nul en het fietsen ging niet echt soepel.
Afhalen hoeveelheid  koolhydraten
Ik was de laatste die aankwam (Jan. Matthijs,George en Arnold waren eral) Na wat “sterke” verhalen, gebakken ei en een cappuccino gingen we richting de (LEL)dijk. Jan en Matthijs “vlogen” gelijk weg. Zelf maar even op George gewacht die nog in de revalidatie mode fietste. Op de heenweg dwars door lelystad gefietst en terug zouden we buitenom.  In een grote groep dwars door een stad vind ik het niet lekker fietsen. Je blijft optrekken en uitkijken bij kruisingen… maar zo heeft ieder zijn voorkeur. Bij Velomobiel,nl zaten ze al aan de koffie en dat kwam goed uit J . Theo en Allert waren er… en iemand die heel erg op Wim S. leek…  Theo vertelde dat hij goede ervaringen hoorde en had over de (schwalbe evolution) SHREDDA.

Zelf rij ik de Durano plus en ben hier uiterst tevreden over. Deze band is vorig jaar voor de OBT er om heen gelegd en nog steeds geen lekke band terwijl ik hier meer dan 7000 km. Mee heb gereden. Op en rond de wedstrijden rij ik op normale Duranos. Het enige nadeel van deze plus is, dat hij wat  meer rolweerstand (ook bij lage temperaturen) Dus vandaar dat ik de SHREDDA weleens wil gaan proberen. 
Quest 665 op de behandel tafel. 
 Na dat Theo een nieuwe KM.kabel had gemonteerd vertrokken we met de quest (vol reserve materiaal) richting Noordkop. Het was weer een leuke tocht en een goeie voorbereiding op de OBT in Nijmegen.

Jan met F-leks

Geen opmerkingen: