vrijdag 8 februari 2013

Winterband en beperken van glijpartijen


Vandaag een artikel in het NHD over winterbanden. Het zal waarschijnlijk wel verkapte reclame zijn maar toch…… fietsers beginnen hier pas aan te denken als de winter volop bezig is. En de keuze en het verkrijgen van winterbanden is dan beperkt!
Onderstaande video geeft een duidelijk beeld van de winterband, het gebruik hiervan en de glijpartijen van de fietsers. Het is wel afgestemd op de tweewieler (De verkapte bukker J ) .
De meeste velomobielen hebben het voordeel van 3 wielen, hierdoor zal de “spijker” band minder aantrekkelijk zijn als winterband. Zeker de voorbanden niet want deze zullen ( bijvoorbeeld bij de Quest) je wielkast openzagen.
Voor woon-werk fietsers is de winterband een aanrader. Ik heb deze week weer veel plezier gehad aan mijn BP.

6 opmerkingen:

Wim zei

Onder de XS heb ik een Supreme 26" en 2x een GreenGuard. Dit bevalt mij erg goed. De Supreme had gisteren, tijdens het fietsen, verrassend veel grip op de ijsbaan die weg heette ;) Toen ik echter hard remde, gleed ik gewoon 10 meter door.

Cees zei

Hard remmen op ijs geeft een negatief stuur gedrag. Kleine stuur correcties geven meer kans, om met je velomobiel of fiets er langs te rijden. Op het ijs heb ik veel kunnen oefenen. Leer je veel van. ;) Groet Cees

Tom zei

twee weken geleden fietste ik gewoon op asfalt en ineens op een ijsplaat. Achterkant draaide weg en met de quest over de kop. veel krasschade. je moet gewoon altijd voorzichtig zijn.tom

Marcus zei

ik heb voor mijn quest die ik volgende week ophaal in Dronten ook meteen maar GreenGuards besteld, maar wat ik me nog afvraag: is het handig/verstandig om op alle 3 wielen de GG's te monteren of allen op de voorwielen? Wat zijn de voor/nadelen? Als ik zo op diverse blogs lees hebben de meesten achter een andere band dan op de twee voorwielen.

Cees zei

De achterband v/d quest heeft ook de aandrijving, hierdoor meer grip nodig. En als de voorbanden voor uitbreken kan dit beter worden opgevangen dan achter. Een winterband voor geeft wel wat meer grip bij het remmen. Maar je hebt dan wel de kans dat je recht door gaat. Een winterband achter zal meer voordelen opleveren.

Wim zei

Marcus:
De @BrandweerQuest was niet enthousiast over de GreenGuard 26". Misschien moet je hem deze vraag stellen.