maandag 11 juni 2012

Bloid op moin fiets

Bloid op moin fiets, Typisch Westfriese uitdrukking, Wat zou ut.

Ofwel ..het maakt niet uit.. met wat voor soort trappend vervoermiddel je ook rijdt als je maar plezier hebt. Onderstaande Video (bron mijn elektrische fietsende vader) geeft daar een goed beeld van… maar het zou net zo goed Pe Koomen kunnen zijn in een velomobiel.
Gister een klein rondje Wieringen gereden om een fietscomputer van de Aldi te testen. Ik was zat van mijn orginele fiets computer (met draad) die er standaard inzit. Na 2 x een breuk in de kabel zag ik dat de kabel door de poreusheid niet meer te maken was. Dus tijd voor een ander.. “Un niet te dure” omdat de Garmin edge 800 al 250 € had gekost.

“Deuze” draadloze fietscomputers liggen hier in het schap bij de Aldi. Het werd een ascot draadloze fietscomputer met “zonnecel”  en dat hier in Hippo in de reclame voor 5€… Ken niks wezen denk je dan.. Toch maar even testen met mijn Garmin edge 800 ernaast. Nadat ik de fietscomputer had ingesteld op de wielomtrek en de draadloze zender aan mijn veerpoot had bevestigd. Controleerde ik of hij werkte.. Met een fikse draai aan het wiel ging ik met de fietscomputer door de fiets heen. Kon mijn verbazing ampers onderdrukken maar waar ik hem ook hield .. hij werkte! En dat zonder draad ! Ik kan dus nu op diverse plaatsen mijn Snelheid en meer aflezen. Wel handig want de Garmin Edge moet om de 12 uur worden bijgeladen en deze heb ik ook niet altijd aan staan. Wat toch lastig is want ik hou met een beetje vaart altijd de Km.teller in het oog zodat ik niet harder dan 25 a 30 km door een haakse bocht heen ga.
Na mijn rondje Wieringen was ik “Bloid op moin fiets”. Heel veel mogelijkheden met deze fietscomputer en ik zie wel hoe lang hij het uit houd.

Geen opmerkingen: