dinsdag 21 december 2010

Quest (met winterband) op het ijsselmeer.

Sinds ik een Quest rij, heb ik mijn racefiets en mijn schaatsen aan de wilgen gehangen.

Wat rijd zo'n velomobiel toch heerlijk of het nu op de weg is of op het ijs. Geen last van zere (onder)rug, nek, schouders of van de kou. De afgelopen weken lijkt elke woon/werk rit wel een avontuur met steeds wisselende weersomstandigheden, Terwijl de collega bukfietsers ( bij ons op het werk) de woonwerk racefiets al verruild hebben voor de auto ga ik nog heerlijk met de Quest. Totaal geen last van de kou en anticiperend op het auto verkeer, want de fietspaden hier zijn niet altijd berijdbaar en rij dan op de weg waar normaal geen fietsers op mogen maar nu gedoogd worden, (zelfs door oom Agent).

Heb wel mijn Kojak achterband vervangen door de vredestein Black Panther. Wilde eigenlijk de Schwalbe snuw stud bestellen maar die is (bijna) niet meer te krijgen. De fiets specialist Verdoes in Den Helder heeft nog wel de importeur en de groothandel gebeld maar helaas. Dus bij deze fietsen speciaal zaak maar eens goed de vele ATB banden bekeken en de Black panther (wat een exotische namen voor zo'n band!) kwam het beste eruit. Deze band heeft een rijgedeelte met daar naast noppen. Rijd over de weg en het ijs uitstekend hard (gaat niet veel zwaarder dan de kojak) en breekt veel minder snel uit.

Vandaag weer voor de eerste keer op het ijsselmeer gefietst. Na de zware sneeuwbuien heeft het hierna letterlijk warm water geregend. Hierdoor is er weer "snel" zwart ijs. Bij de Hofmanhaven in Den Oever heeft de plaatselijke ijsbaan een ruime baan op het ijsselmeer uitgezet. Toch menig schaatser (ik zelf ook) zijn al verder het ijsselmeer op geweest. Het gaat zo makkelijk het fietsen op ijs (en die schaatsers maar ploeteren :) Rij op het ijs net zo hard als op de weg. Hoop dat dooi en sneeuw weg blijven, zodat we deze vakantie nog veel ijsplezier beleven.

2 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Cees. Je bent de eerste. Ik heb Wim er ook al over horen praten. Op de Gouwzee hebben ze een tocht uitgezet naar Monnickendam. Wie weet gaan we die deze week nog rijden ! Groeten Kees

Cees zei

Ijs en "weder"dienende ga ik graag mee. Al voorspellen ze vanaf donderdag weer dooi. Toch zelfs dan kan je nog lang blijven fietsen (of schaatsen) op het ijsselmeer. Groet Cees