maandag 13 december 2010

De Dijk

Afgelopen weekend was de maidentrip van Quest 454 van Jan Reus. De traditionele oproep van Kees van H. om met hem mee te rijden, leverde een aantal begeleiders op. In de blogs van Wim, Kees, Rob & Jan is deze rit afgelopen weekend al uitvoerig beschreven. Bij deze mijn inbreng met wat foto’s en video met name over …”De Dijk”


Woon zelf op het voormalig eiland Wieringen en elke dag moet ik wel over een dijk heen rijden. (Het zicht vanuit ons huis is ook een dijk” Een lang stuk verhoogd asfalt waar soms geen eind aan lijkt te komen. Lachend voor de wind er over heen en… krakend (als het tegen zit) er tegenin weer terug. Zomers …vaak last van de muggen en de stinkende dooie beesten (vooral meeuwen .. bij ons zeekippen genoemd) en s’winters de kou en de gladheid. Onze Robbedoes (Quest 386) kwam de man met de hamer ook tegen op deze L.E.L dijk, “al had hij halverwege de dijk een opleving omdat hij eerder was dan Wim “(zie video)

Tekort drinken en eten wil nog weleens de oorzaak wezen dat “het licht uit gaat” ..........

De dijk over .. Blik op oneindig en afgestompt de trappers in het rond jagen. En vergeten dat het lichaam ook brandstof nodig heeft. (Niks elektrisch…We trappen op piepers en brood)

Afgelopen weekend was het 8 graden boven 0, Toch “De dijk” zorgde ervoor dat de chillfactor stukken lager was. Een straffe wind en aan beide kanten hopen sneeuw en ijs zorgde ervoor dat de klappen van de hamer harder aan kwamen.

Toch blijft het een uitdaging om er overheen te rijden. Al gaat het met meerdere Quest-rijders toch wat makkelijker .

3 opmerkingen:

Robbedoes zei

Wat is dat voor een mafkees die roept dat hij sneller is dan Wim?? :-)

Robbedoes zei

BTW die hamerman had ik al in Lelystad ontmoet.
Geen aangenaam persoon

Gr
Rob

Cees zei

Ik zag een quest vol met gaten :) Dan moet die fiets wel zwaarder fietsen, Het was geen Maf"Kees" want die stond een stuk verder en wordt majoor"Kees" genoemd. In iedergeval nemen we naar Tilburg een sleepkabel mee en Kan diegene die er door heen zit...mooi achter Wim hangen ;) dan rijdt Wim ook eens wat minder snel...