vrijdag 9 januari 2015

Westfriezen naar de Noordelijke Velomobiel Tocht.


Volgende week 18 januari rijden we de Noordelijke Velomobiel Tocht. Deze elfde editie zal verreden worden in de omgeving van Assen. Volgens de organisatie zal niets ons bespaard blijven. De ongeveer 60 km lange velomobielentoerrit zal door bossen, veen, sneeuw, ijs en hunebedden gaan.
Er zal om 11:00 uur gestart worden. Wij gaan met 6 velomobielen die kant op. Jan, Wim, mezelf , Arnold, George en Matthijs. We maken er een uitje van en blijven dit keer 2 nachtjes over. We slapen bij de B&B van de Fam. Krabben. Vorig jaar zijn we door omstandigheden wat eerder bij de NVT vertrokken. Toch in het donker fietsen, met kans op gladde besneeuwde vreemde wegen blijft lastig. Vandaar dat we wat langer blijven en tijdens de OBT is dit ook goed bevallen.  Voor mij dit keer een makkie qua afstand . (vergeleken met mijn fietsmaten)  Zal ik rond de 340 km. (2x140 +60) uitkomen.

Vorig jaar was het een leuke tocht in de omgeving van Bedum , goed georganiseerd en met prima stops zie ook deze link. Het gaf ook een goed beeld, wat de gas schade aan de huizen had aangericht. En dat Groningen een heel leuk fietsgebied is met verrassende leuke fietspaden.
Ik heb er zin in. Hieronder de  video van de vorige NVT vanuit het besneeuwde Assen.2 opmerkingen:

marcel beekmans zei

ik hoop dat je de wind gaat liggen .... anders woord het een lange dijk-rit

Cees zei

Dag Marcel,

Dat is nu het verschil tussen iemand uit de stad en het "boeren"land.. Wij zitten daar niet mee .. :) en vinden dat meer een uitdaging... ook al is het af en toe "billenknijpen" Groet Cees een Wieringer die deze dijk heel veel keren gebruikt voor een trainingsrit.... Maar je kan natuurlijk ook omrijden via Amsterdam naar Assen als "stadter" ;)