dinsdag 30 december 2014

Spectaculaire oliebollentocht 2014 Nijmegen

Dit jaar werd de oliebollentocht in Nijmegen gehouden bij Fiets Centrum Nijmegen Elan .
Een video verslag staat hierboven:
Deze OBT14 gaat de boeken in als Uniek, spectaculair en historisch.

De heenweg:
een touwtje doet wonderen :)

vastlopers door sneeuw
Het thuisfront en de sociale media stond bol van de meningen om wel of niet te gaan. Het winterse weer in combinatie met een harde wind was hier de oorzaak van. Toch vergeleken met de gehele obt Tilburg in 2010 was deze minder zwaar.

Jan Geel OBTer 2014
 Jan Geel is voor mij de OBTer van 2014 in menselijke vorm…want hij was aardig “de sjaak” en met zijn leeftijd en de ontberingen onderweg (zeker met de opmerkingen van mijn kant) :)  heeft hij aardig wat doorstaan.
Verzorging:
De verzorging bij Fiets centrum elan was meer dan perfect. Waar heb je het nou… slapen tussen de (lig)fietsen. Binnenterras, Chinees, ontbijt, reparatie, ontspanning en slapen… Prima!!
binnen terras 

OBT tocht:
De organisatie (waaronder Ellen)  hadden deze tocht diverse keren gereden en verkend… maar als in de laatste nacht de sneeuw bevriest. En sneeuw wordt ijs kan dat aardig de boel in de war schoppen. Zodat we met verschillende soorten groepjes, richting koffie en eindpunt reden.
De route is door vele anders gereden maar dat maakte voor ons niet uit.. We hebben heel wat afgelachen.
Glad en slipperig
Terugreis:
Zonnetje erbij, weinig wind wat variatie in de “geveegde” sneeuwroute naar huis … zodat dit echt leuk fietsen was. Zelf was ik op het eind aardig kapot maar dat had ook met de verloren conditie te maken ten gevolge van een verkoudheid.
foto moment

Al..met..al.
Uniek evenement en voor mij… in het geheel.. de beste oliebollentocht.. die ik gereden heb.(van alle 8). Op naar Assen voor de Noordelijke velomobieltocht.

Alle vrijwilligers en die hebben meegewerkt en  Fiets Centrum Nijmegen Elan .
.......bedankt.!....

Speciaal aan mijn fietsmaten Matthijs, George, Jan en Arnold.6 opmerkingen:

Willem zei

Mooi sfeerplaatjes jammer van die lekke banden dat hoeft tegenwoordig toch niet meer.

Wilco Pompert zei

Hoi Cees, leuk filmpje! Het was een goed besteed weekend! Hartstikke top!

Groeten, Wilco.

Cees zei

Dag Willem, Voor Jan zijn F-leks prima banden maar het begint wel op te vallen dat hij meer lek rijd dan de rest. Maar voor ons prima hoor... rijd hij tenminste niet ze snel.. en kunnen we hem weer inhalen :)

Wilco het was een top weekend. Leuk jullie weer gezien te hebben.

Wim zei

Mooie ijsbaan was het daar beneden.

De LOL-groep zat in de 'snelle'/tweede groep en wij zagen jullie daar beneden op die ijsbaan ploeteren.

Die ene 'op rolletjes Quest' stond opeens overdwars. Had ook nog heel anders kunnen aflopen. Nico ging op de heenweg over de kop, ook door een stom ijsricheltje.

Ik heb een vraagje: Wat is de functie van dat touwtje op de eerste foto?

Cees zei

Dag Wim,
Op de heen weg hadden wij wk7 met windstoten vanaf de zijkant op de LEL dijk. Bij zo'n windstoot ging George op 2 wielen en vloog zijn kap over de weg (net voor een vrachtwagen ) de weg over, het markermeer in. Gelukkig kon hij deze er heel uit halen. Omdat tegen te gaan heeft hij als nood dat touwtje via zijn spiegel over de kap gedaan. Zodat de kap in ieder geval blijft zitten. Dat was dus dat billen knijpen op de dijk en de functie van dat touwtje :)

De Bobslee zei

Hoi Cees,

Mooi verslag! Geeft een goede indruk van de ontberingen dat filmpje, ook ik rijd al een hele tijd met een dergelijk touwtje om de kap bij me te houden.
Gelukkig nieuwjaar trouwens, een wat late reactie omdat we niet thuis waren.

Groeten, Adri.