zaterdag 20 december 2014

Gereedmaken en route OBT14


Volgende week 27 december, fietst “de Noordkop” richting Nijmegen. Bij elkaar ongeveer 420 km. Vorig jaar was dit een rit met stormachtige weersomstandigheden. En vele “velonauten” moesten in de nacht van 2e kerstnacht al vertrekken om de storm enigszins voor te blijven (zie link). 
Dit jaar wordt de oliebollentocht op 28 december gehouden in Nijmegen. En kunnen we daar ook blijven slapen. Het programma staat op fiets.net.  Het is mogelijk bij ons aan te haken maar omrijden hiervoor, is voor ons wat moeilijk. Er gaan diverse groepen richting Nijmegen zoals de L.O.L startend uit Dieren. Echter dit is net een omliggende fietsroute met veel hellingen die er dan extra bij komen. En daar hebben de meeste (met hun zware vol bepakte velomobielen)  toch moeite mee. Dus omrijden liever niet… en we zien wel wat er aanhaakt.  De route is vanuit de noordkop (Hippo) richting Enkhuizen, waar we om 09:30 uur vertrekken vanuit dat Amerikaanse restaurant (M). Hierna over de LEL dijk, om Lelystad heen (vanwege de grote van de groep zo min mogelijk door grote steden) dan Harderwijk (helaas hier dwars door heen) Dwars door de Veluwe (echt een prachtige route, veel beter dan naar Venray) dan naar Arnhem richting Nijmegen.
De route is te downloaden via de routeplanner.fietsersbond.nl/  voer Enhuizen en waalbandijk, Nijmegen in. Alle vinkjes bij optie links aanzetten. Via gemakkelijk doorfietsen en bereken route. Gemiddelde snelheid op 22 km. Zetten en je weet precies waar we langs komen en ongeveer welk tijdstip.
Telefonisch waar we uithangen kan ook Via Arnold, Matthijs, Wim, George, Jan G. of mezelf… alleen in een carbon velomobiel wil het telefoon ontvangst weleens slecht wezen.
Inmiddels hebben er al 90 velonauten zich ingeschreven maar alles is afhankelijk van het weer. Bij goed weer zijn het er zo 150 maar… bij slecht weer zijn het er echt veel minder. En Toch als het effe kan …ga ik zeker!
Vandaag (Wat n’ rotweer!) … maar wat spullen bij elkaar gezocht. Een luchtbed die niet lek is (Arnold Stokkel :) En wat extra reserve materiaal.. en de black panther achterop gemonteerd.
Ben er bijna gereed voor en heb er zin in!
............Onderstaande fotos zijn van dezelfde route alleen in de zomer gereden.(op de M foto na)..........


2 opmerkingen:

Willem zei

Leuk, hoop dat jullie goed weer hebben, veel plezier! jammer dat ik niet mee kan...is het een keer in het weekend...is niet anders. Ik ga morgen proberen met de Q te fietsen, op de Vollblut lukt het prima en daar zitten langere cranks op dan de Q (5 mm. langer) dus ik denk dat het wel lukt maar ik heb ruim 9 weken geen lange stukken gefietst alleen maar cardio training gedaan in de sportschool.
Ben afgelopen week begonnen met krachttraining voor mijn geblesseerde been (knie)

Cees zei

Dag Willem,

Rustig aan hoor, je knie is belangrijker dan de tocht. Doen we anders gewoon een keer over in de zomer. 4-daagse of zo :) Er is dan een hoop te doen in Nijmegen. en een stuk warmer. Groet cees.