zondag 26 januari 2014

Baan Wintercompetitie Alkmaar

Uitleg: op de baan rijden
20 deelnemers vandaag, om de 4 km. tijdrit en het criterium op de baan in Alkmaar te rijden.
Om 12:00 uur zouden we de baan op mogen, echter de ingangs deur was veranderd en het was voor een quest niet te doen om binnen te komen. Deze konden zo niet op het middengedeelte van de wielerbaan komen.  Dus maar in de kantine naar de beheerder gezocht die ons keurig via een branddeur naar het middengedeelte leidde. 
Rob een sterke"Haas"

Het inrijden ging prima . Onder in de baan het tempo verhogen naar de 45 km/u.  en dan de schuine bochten op rijden en proberen boven de 50 km/u te blijven rijden. (dat ging prima) Remke Geldermans (quest  xs) en Rob Wartenhorst  (quest) waren ook met de velomobiel gekomen.  De tijdrit van 4km. was er een om door de verzuring heen rijden..
Start slakken

 De verschillen waren klein.  Met verzuurde zere benen wist ik er toch een 2e plaats uit te slepen. Aan de hand van deze uitslag werden de renners voor het criterium ingedeeld. In een slakken en hazen criterium.  Bij de slakken zaten toch een paar sterke renners.

Remke 's questXs zelf geïnstalleerde berm lichten

Het criterium van de hazen ging snel van start. Nadat de loze ronde werd verreden… gingen er gelijk een paar liggers van door .. de velomobielen bleven keurig bij elkaar en ik besloot gelijk de knuppel in het hoenderhok te gooien… door de 2 liggers over te steken en een hoog tempo te blijven draaien (56 -57 km/h) Helaas Rob en Remke bleven volgen.  We waren aan elkaar gewaagd en met nog 10 minuten te gaan. Demarreerde Rob .. ik zag hem te laat komen en kon zijn wiel niet meer houden.. Langzaam liep hij weg en kon zo de eerste plaats behalen. Hij mistte 1 keer de tijdwaarneming maar dat wiste we nog recht te zetten zodat hij 1 ste werd. Mijzelf 2e en Remke 3e. De prijsuitreiking werd verzorgd door Gerard en Marjon.
De jeugd vermaakte zich prima

De eerste wintercompetitie was een succes. De volgende trainingswedstrijd is in het velodrome in Amsterdam op 23 februari.


6 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Proficiat Cees,
Mooie snelheden en goede resultaten. Met Rob en Remke hebben we er twee goede concurrenten bij.
Groeten,
Wim

De Bobslee zei

Proficiat Cees! Mooi resultaat!

Groeten, Adri.

Unknown zei

Ik denk dat de eerste ronde van Remke op de 4km gemist is. 45 seconden lijkt me een tijd over 2 rondjes.
Verder leuke wedstrijd. Viel me wel op hoe zwaar de bochten liepen met 1.41G (dat maakt mij + fiets toch 48 kg zwaarder bij 51km/u).

Mick zei

Prima geschreven ook Cees :-)!
Mvg Mick

Robert-Jan zei

Mooi verslag Cees, en een dito eindklassering. Mooi gemiddelde, proficiat!

Sportieve groet,

Robert-Jan

Cees zei

Een bekend probleem kan zijn... dat remke te dicht bij de startlijn is gaan staan . En dat zijn tijd al is gaan lopen.. Over starten kan bij Gerard altijd.. Bij het criterium zou dat niet gaan, Mooi dat ik je getuige was Rob :) ..