maandag 20 januari 2014

Toertocht Noordelijke Velomobieltocht.

Perfecte koffiestop in korte broek
Voor de 10de keer werd deze tocht in het noorden van Nederland gereden maar voordat het zo ver was… moest er nog wel even heen en weer gereden worden met de fiets (route 300 km. v.v.  stond in het vorige bericht.)  
Ik zou Matthijs en Arnold ontmoeten bij Ing.Lely op de afsluitdijk. Daar naar toe kwam ik Andre nog tegen met zijn Strada die ons kwam uitzwaaien. De heenrit was de korte versie via een prachtige route (routeplanner fietserbond.) via Akkrum (eerste koffiestop bij Tjepkke)
 richting Leeuwarden via een prachtig eco gebied en allerlei dorpjes om in Bedum uit te komen. Waar wij overnachtte in Hotel het Gemeentehuis. 

Een prima hotel waar de fietsen in de trouwzaal mochten staan. Savonds nog even naar de Griek geweest (lekker veel voor weinig). Ik sliep samen met Arnold op een kamer en dat ging prima. (altijd even wennen met een vent op de kamer J
De volgende morgen op weg naar Sauwerd waar Georg met familie een perfecte koffietafel gereed had staan. Hierna op weg.. via verrassende paadjes met dito vergezichten en plaatsnamen als; Doodstil, Stitswerd, Eppenhuizen, Lage Weg en Harssens.
Billen knijpen?
We gingen over smalle paadje en langs het water waar het af en toe wel even… billen knijpen was .. zo dicht.. gingen we langs het water en er stond een flinke bak met wind…. Maar heelhuids bereiktte wij de "zorg-stop" bij Anne in Eenum.
En deze was echt geheel verzorgd met diverse soepen, koek, taart koffie enz.. En dit in het epische centrum van het gaswinning gebied. Ik hoop dat de mensen in dit gebied, ondersteuning (ook financieel) krijgen uit Den Haag.  Want elk huis, heeft daar wel schade. (Je leeft in het “Dubai van Nederland” maar merkt daar zelf weinig van.)
Weinig Pech op de dag en in de nacht 

Na de zorgstop zijn wij eerder afgehaakt om richting Noord-Holland te fietsen. Nu bovenlangs via de dijk. Het eerste stuk was prachtig (ik wist niet dat Groningen zo mooi was) toch het stuk tussen Lauwerdsoog en Hallum was niet goed te fietsen langs de dijk… doen we ook niet meer J 
Toch was het alles bij elkaar een prachtige tocht en ik was minder kapot dan heen en weer de oliebollentocht.
Start bij Georg.

Iedereen hartelijk dank voor deze dag, speciaal naar Georg Dekkinga en zijn team en naar Matthijs en Arnold met wie ik weer een prachtige toer heb beleefd.

4 opmerkingen:

André Dronkers zei

Hoi Cees
Zo te zien een leuke tocht geweest.
Waren de andere nu al bij het monument?, ik had ze niet gezien

groeten, andre

De Bobslee zei

Mooi verslag Cees!

Groeten, Adri.

Pé Koomen zei

Hoi Cees,
Soms denk ik weleens zou ik mee gaan en dan meestal achteraf. Maar ik vind hier ook alle keren weer wat nieuws maar wie weet als ik wat meer ervaring heb ........
Gr.Pé

Arnold, Hoorn (West-Friesland) zei

Deze tocht gaf mij een nieuwe kijk op Groningen. Heel mooi en verschrikkelijk mooie boerderijen en huizen. Ook wat men vaak over Groningers zegt 'dat ze stug zijn'NIETS van te merken. Het wasd een mooi zitrit Cees. Bedankt voor je gezelschap !!