dinsdag 14 januari 2014

Toertocht in een “Aardbevings-gebied”

Matthijs en mijzelf hebben ons ingeschreven voor een toertocht  in een “aardbevings-gebied”   De Noordelijke velomobieltocht .  Het aantal te fietsen kilometers valt mee. Waarschijnlijk ongeveer 360 km.  De wind verwachting ziet er stukken beter uit dan bij de oliebollentocht en waarschijnlijk hebben we zelfs 2x schuin voor de wind. Maar ben al blij dat het niet stormt.
Zaterdag zal er meer zon zijn dan zondag maar aan elk voordeel zit een nadeel (Zien en gezien worden)
Zien en gezien worden (voor en tegen de zon)
De overnachting doen we in het gemeentehuis van Bedum. (7 km. van de start)
Afgelopen weekend de quest gereed gemaakt. Onder de deelbare kap (boven zijn “smurf”)  heb ik een isolatie buis (28mm) gelegd, zeker  voor de wind en sta je stil houd dat mooi de kou buiten de quest.  En de rijwind zal meer langs de zijkant van het scherm geleid worden.. zodat de zijkanten minder beslaan.
Nek-isolatie
 De banden: Voor de durano Plus en achter de Black Panther . Tijdens de OBT niet lek gereden en dat is toch wel lekker hoor!
De routen kan 2 kanten op , boven langs , dit is iets langer maar wel beter door te rijden (zeker als het donker is) of direct via een route uitgerekend door de fietsrouteplanner.

De quest is gereed en we gaan er voor! meer info op Ligfietsnet

5 opmerkingen:

Wilco Pompert zei

De route ziet er in ieder geval veelbelovend uit!

De Bobslee zei

Mooie tocht Cees! Succes!

Groeten, Adri.

Arnold, Hoorn (West-Friesland) zei

Helaas moet ik afhaken..............het ziet er naar uit dat ik de Maandag niet vrij krijg en ik ga niet half gammel op het werk lopen. Veel plezier in ieder geval. Mocht ik toch nog Maandag vrij krijgen dan zien jullie me alsnog in Groningen.

Arnold, Hoorn (West-Friesland) zei

Het kan raar lopen......vrij gekregen dus.........even liggen

Cees zei

ik ontmoet Matthijs op de afsluitdijk bij het monument rond 1300 uur. anders zien we je daar :)