zondag 16 september 2012

“Kouwe” voeten en borsten?

S’Ochtends vroeg begint het weer aardig fris te worden aan de voeten. Bij regen en kou gaat de kap erop maar.. om even de voetgaten dicht te zetten is nogal een klus. En smiddags is de temperatuur weer heerlijk waardoor een luchtdoorstroming niet verkeerd is. Er zijn al aardig wat varianten bedacht van “Borsten” (Kees zijn blog) onder de Quest tot gehele afdichting en strips. Als de temperaturen nog niet onder de nul graden is, dan zouden de strips voldoende moeten helpen tegen “kouwe voeten”.
De luchtstroming over de voetgaten werkt, alleen om de strips eronder te houden. (net als plastic en/of lycra doek) gaat wat moeilijker. Vanwege de vochtigheid,sneeuw, bagger, verkeersdrempels enz. wil dat nog weleens loskomen.
De strips heb ik bij wim zijn webwinkel verkregen maar om ze er goed onder te bevestigen (zodat ze niet loskomen) vergt toch wat technisch kleefkracht. Heb al diverse lijmproducten en tape geprobeerd. Probeer het nu met een combinatie van secondelijm en dubbelzijdig tape (met gaatjes om de lijm er in te vloeien). Als het echt koud wordt, heb ik nog genoeg ruimte om lycra te bevestigen.  Omdat ik nog genoeg strip over had, heb ik bij het achterwiel ook een strip geplakt maar dit alleen voor een betere luchtgeleiding.

 

1 opmerking:

Robbedoes zei

Hoi Cees,

Deze strip heb ik er al tijden onder zitten,
Met goede kleef kracht (vraag Wim maar even ) blijft dat prima zitten.

Gr
Rob