dinsdag 11 september 2012

Velomobiel seminar Toertocht & rondje IJsselmeer (deel 2)

8 september wakker worden op camping “Wisentbos” in Dronten. Jan Geel was zijn verhalen voor de tent al vroeg aan het vertellen. Een vertrouwd geluid want ook met Rondje Denemarken was hij altijd vroeg uit de veren. Vandaag was open monumentendag en Jan moest hiervoor vroeg terug naar Museum “De Baan”in Oostwoud.

 Na het uitgebreide ontbijt (echt perfect verzorgd in de kantine van “T Wisentbos) reden we in groepjes naar de Meerpaal in Dronten. Waar de start was van de toertocht. De burgemeester in zijn voorwoord, moedigde ons aan om ook volgend jaar te komen.. (Nou ik kom!)
De groep was zo’n 80 Velomobielen groot en van Kees (van Malsen) kreeg elke velomobiel  een nummer toegewezen. (waarom, ik weet het niet?)
Onze burgervader propte zich in de duoquest en mocht de eerste kilometer meefietsen. Daarna werd hij gewisseld (dat was wel goed want het ging veels te langzaam : 0 

Onze Niels (Vogel) reed achter mij aan en al rap had hij de eerste lekke band. Na de klapband van een Versatile, kon Niels niet achter blijven en kreeg al snel de 2e lekke band. Net op het moment dat een WAW ongelukkig op zijn kant kwam te liggen door een (te) scherpe stuur reactie. Hierna waren nog weinig pech gevalletjes (in ieder geval door mij niet gezien.) Door Kampen heen… en over de brug, “kampten”opeens veel fietsers met blaas problemen.

En doken met groepjes tegelijk (achter het station) de bosjes in. (raar maar waar)
Op weg naar Schokland waren er een paar krappe bochten en hekjes waar diverse velomobielen werden om of op getild, om hun weg te kunnen vervolgen.


De Lunch op Schokland in combinatie met het museum bezoek waren perfect (op 2 illegale lunchers na). Richting Urk kwamen we een hele stoet vrachtwagens tegen, die onder luid kabaal en getoeter, een klein stukje met ons op reden.
Op Urk kregen we weer een versnapering en konden kiezen uit diverse mogelijkheden. (IJs, broodje Haring, scholfile, fruit enz.)
NIELS (pech) VOGEL

Hierna ben ik met Ben (bijnaam “de proffessor) de andere kant van het ijsselmeer langs gereden en dat ging rap. Het lijkt wel of onze “oudere jeugd” alleen maar sneller gaat  i.p.v. langzamer.

In een recordtijd waren we in Nijland, daar hebben we nog een biertje en afscheid genomen. Op de afsluitdijk nog maar eens goed”gas gegeven zodat ik voor het donker thuis was.

Paulus en zijn organisatie en ieder die heeft meegeholpen aan dit weekend hartelijk bedankt.
Als de oliebollentocht ook zo wordt georganiseerd gaat het record van 150 velomobielen zeker worden verbeterd.

1 opmerking:

Robert-Jan zei

Foto 5: Aha, dus hier klaagden mijn collega's over. Ik begreep ze al niet. Ze riepen op met de mededeling dat er allemaal bananen op de halte stonden... ;-)

Sportieve groet,

Robert-Jan