zaterdag 17 september 2011

Velomobiel/Ligfiets Treffen Schermerhorn


Dit weekend naar het Velomobiel/Ligfiets Treffen geweest in Schermerhorn.
Dit begon op het sportcomplex De Mijze aan de rand van de Mijzenpolder in Schermerhorn. Zaterdagochtend vanaf Wieringen naar Schermerhorn toe gereden. Daar aangekomen was het een feest van herkenning. Vele deelnemers van vorig jaar deden ook dit jaar mee. Na de koffie had “De Majoor Kees” een Polder-route uitgezet door de Schermer en omgeving. We zouden 2 museums aan doen, waarvan de eerste al gesloten was.
1ste museum was dicht :)
 Kwam mooi uit, (als cultuurbarbaar die van fietsen houd) De eerste en enige  lekke band kwam op naam te staan van Sabastiaan. De 2e stop was bij een kermissnackbar, de enorme bekers met cappuccino met appelgebak waren heerlijk. De 2e culturele stop was bij een watermolen. Het was een leuke rondleiding met alweer een over enthousiaste Molenaar-gids.
 De eerste pittige regenbuien kwamen eraan en besloot om vanaf de molen naar Hippo te rijden (het eindpunt Schermerhorn) was een paar honderd meter verderop. Op de terugweg kwam de regen echt met bakken uit de lucht maar ….. Heerlijk zo’n combikap… nog even en dan echt droog rijden J  


Geen opmerkingen: