dinsdag 21 april 2009

Woonwerk verkeer & 3 manieren stuur ophanging

Wat een prachtig weer om elke dag zo mijn woon-werk rit te maken. Ben wel wat voorzichtiger gaan rijden na mijn crash. Rustig mede fietsers passeren en dan langzaam het gas erop. Tevens rijd ik op de drukkere stukken met licht aan en mijn valhelm gaat standaard alle ritten op. Alle kleine beetjes helpen om veiliger te fietsen c.q een veiliger gevoel te hebben.
Zodoende ben ik ook weer bezig met de quest om er zo goed mogelijk en ontspannen mee te fietsen.
Het stuur van de quest is normaal niet opgehangen maar als je veel kilometers rij is het toch lekker als je de armen op het stuur kan hangen en wel zo dat het gewicht niet op je buik door drukt. Dit kan op diverse manieren. Zelf heb ik de voorkeur voor een koord dat tussen de beide spiegels hangt. Het koordje hangt dan in een V en houd het stuur precies in het midden. Aan de zijkant (waar de 2 helften op elkaar gebout zitten) zouden ook oogjes gemaakt kunnen worden waar een koord tussen kan. Bij wedstrijden (als je zonder spiegels rijd) kan je een binnenkabel(rem) gebruiken die via het frame naar het stuur gaat. Het nadeel is dat het stuur (los gehangen)niet in het midden blijft staan.
Ben ook bezig met een kapje (experiment windvanger) om het (wind)geluid wat te minderen. Dit zorgt bij regen er ook voor dat de regen niet in het gezicht plonst.
(wordt vervolgd)

2 opmerkingen:

kees van hattem zei

Beste Cees. Heb je de foto's van de verbeterde BeWaw gezien. Lekker warm en droog zitten moet in de Quest toch ook kunnen. Groeten Kees.

Anoniem zei

Ik vind dit ook al jaren de perfecte manier om het stuur op te hangen.
Ik heb 2 hoekijzertjes onder mijn spiegels vastgemaakt met een gat erin. Aan beide zijden van het koordje heb ik een oogje dus ik kan het koord heel makkelijk los halen als ik mijn stuur wil laten zakken.

Kees (Mango34)