woensdag 6 mei 2009

Tijdrit Wieringen " QUEST versus de rest".

Stichting Vikingsport Wieringen organiseerde op 6 mei, de eerste Hippo Gym Tijdrit op Wieringen. Het totaal aantal deelnemers 102, waaronder mijn quest en de rest allen bukkers (amateurs/elite/dames/veteranen/nieuwelingen). Het was een selectief parcours waaronder diverse scherpe bochten, drempels en een licht klim. Eigenlijk niet geschikt voor een Quest maar er zaten 2 rechte stukken bij waar de snelheid van 60 km/h gehaald kon worden.
De start was om 18:30 uur en werd als eerste weg geschoten (moest overlegd worden of ik er tussen kon, waarschijnlijk omdat ze de Quest snelheid niet konden inschatten mocht ik als eerste). Het voordeel: Geen bukker die ik hoefde in te halen over de smalle wegen van Wieringen.
Het parcours had ik al een paar keer gereden en wist dat ik bij de bochten en drempels flink in snelheid terug moest. Om 18:30 werd ik weg geschoten, voor mij reed een jury auto die behoorlijk gas moest geven om van mij weg te blijven. Tegenwind gemiddeld 50 km./h en voor de wind 65 km/h, in de bochten moest ik terug naar 30 zodoende kwam mijn gemiddelde snelheid uit op 48 km/h met een eindtijd van 17:40, ruim 1 minuut sneller dan nummer 2 Marc Hulzebosch. Na afloop nog gesproken met een aantal mede vijftigers die nog uit mijn wedstrijd tijdperk kwamen en nog niet gestopt waren. Ben blij dat ik terug ben in de wedstrijdsport (met de quest) en probeer hier in de kop van noord-holland de velomobielen & ligfietsen op deze manier wat meer te promoten. Want acceptatie in deze wedstrijdsport (door de bukkers) gaat maar moeizaam.
Organisatie Vikingtoer bedankt dat ik toch (welleswaar buiten mededinging)mee kon doen.info www.vikingtour.nl

2 opmerkingen:

Pé Koomen zei

Het accepteren van een ligfiets voor mensen op een racefiets wordt nog gezien als iets minderwaardigs eenvoudig omdat ze denken dat ze het wel kunnen winnen, gelukkig zijn er steeds meer bukkers die inzien dat velomobielrijders ook gewone mensen zijn die ze helaas niet bij kunnen benen.

gr.Pé

superbeekie ( marcel ) zei

klopt pé,

maar das niet enkel met velo's hoor, gisteren toen ik naar dronten reed om ff een quesie te gaan shoppe, reed via almere buiten richting lelystad reed ook een racer met 35 km/h voorbij, en hij deed wel een poging om aan te sluiten, maar dat gaf hij erg snel op!

gr marcel beekmans,