maandag 14 december 2015

Voetgaten dicht, open?

Voetgaten dichten, Op vele blogs een actueel onderwerp, heb er zelf ook al een bericht over opgezet op. Toch rijd ik nu voor het 2e jaar weer met een andere oplossing en deze bevalt prima. Noem het maar "kleppers". En zijn makkelijk aan te brengen met een stukje lexan, tape en isolatieband om het geklepper tegen te gaan. Andere oplossingen zoals Lycra, rubber en varianten (zie fotos) hiervan gingen bij mij niet lang mee. Ik prefereer gedeeltelijk open om vochtige lucht af te voeren, in combinatie met sandalen heb ik geen koude voeten in de winter.6 opmerkingen:

Wim zei

Lijkt wel een beetje op de wc-borstel-houders-oplossing.

Jouw kleppers zijn echter iets groter. Raak jij ze met je voeten?

Cees zei

Heel licht maar ze veren mee, ga er waarschijnlijk ook nog sneller mee. :)

Peter de Rond zei

Ik heb ze nu ook 30% open, krijg je toch nog wat ventilatie, helemaal dicht bevalt mij ook niet

Dirk Drost zei

Klappen ze niet naar voren als je wind mee hebt? ;)

Casper Jansen zei

Leuk probeersel. Wat mij goed bevalt is een stukje stormstrip ervoor plakken, met de bocht mee, zeg maar. Dan komt er verrassend weinig wind binnen. Simpel aan te brengen en vrijwel niet zichtbaar. Koude komt meer via het pedaal onder mijn voet, waarvoor ik verwarmers gebruik bij ritten onder het vriespunt.

Cees zei

Dag Casper, klopt helemaal.. De stormstrip beviel mij ook wel maar bij harde (zij)wind vind ik zelf.. dat er minder wind binnen komt.. Zo heb ieder z'n voorkeur :)