zondag 5 oktober 2014

“Zonnig” Herfsttreffen 2014.

De voorverkenning was afgelopen maandag en dit weekend ging het dan echt gebeuren. Egmond en omgeving werd overspoeld door het Herfsttreffen van liggers op ligfietsen en velomobielen. Met George, vroeg afgesproken om op tijd voor de toertocht te zijn die om 10:30 van start zou gaan. Voor ons een thuiswedstrijd en wat kon ons nog gebeuren op deze zonnige dag.
Aangekomen op Hoeve Vredesteijn in Egmond was het weer een feest van herkenning. Hier en daar werden nog wat fietsen geprepareerd en konden wij onze spullen op de bedden deponeren.
 
Het was een grote groep tussen de 40 en 50 liggers (er waren nog een paar liggers die alleen of gedeeltelijk de toertocht reden) . Om deze groep bij elkaar te houden was al een kunst, omdat er veel toeristen over de fietspaden reden.

Maar wat kon ons gebeuren , de zon was volop aanwezig zodat het wachten op elkaar niet echt vervelend was J .  Het was een prachtige tocht op allerlei verschillende paden.


 
Bij Camperduin ging men het strand op (wij dachten om zee en strand te zien, later bleek dit voor een lunch aangelegenheid te zijn) terwijl een opgang verder de zeehonden zaten. Met 4 velomobielen en een ligger zijn we daar naar toe gereden. De Robben zwommen en lagen daar dicht bij de kust. Het wachtte duurde vrij lang toch zijn wij terug gereden om de groep tegemoet te rijden.. die later tot onze verbazing ook deze strandopgang  op fietste.
De tocht ging vanuit hier naar het poldergebied, en via de Westfriese-dijk . 
We moeste enkele drukke wegen oversteken… dus met wat “vrijwillige verkeers(kruis) regelaars de kruisingen afgezet, zodat de groep liggers in een keer kon oversteken.
Echter richting Warmenhuizen ging het verkeerd. Ik reed samen met Epco via de track naar de volgende kruising. Deze lag na de brug. Op de brug stond Wilco fotos te maken. Niets leek erop dat wij verkeerd reden, Na een tijdje zagen we maar 1 velomobiel aankomen. Dat bleek George te zijn die kwam meldde dat de groep van de track af was gereden om tijd in te halen?. (de gemiddelde snelheid lag toen op 10 km/ per uur) . Misschien een tip om dan de verkeersregelaars in te seinen anders hadden we er nu nog gestaan. We besloten om de opgegeven track af te rijden en waren bijna een half uur eerder bij Hoeve Vredesteijn dan de grote groep.We konden zo mooi helpen om het avond eten gereed te maken. George toonde hier zijn”hak”kunsten, kon dat zonder te kijken maar schampte wel nog even zijn vingers J . Het avond eten was geweldig en heerlijk waarna de tocht nog even doorgenomen werd en de kaartspelen uit de kast werden gehaald.

Dit onder het genot van diverse versnaperingen. De nacht was tekort J en s’ochtends werd alles weer opgeladen

 en na het ontbijt reden we met zijn 2en weer terug naar Hollands Kroon.
Het Herfsttreffen 2014 was meer dan geslaagd.
Alle lof voor de organisatie en iedereen bedankt voor de medewerking.

1 opmerking:

Gerrit zei

Cees , Bedankt voor je gezelligheid en je gulle lach , het was precies wat ik nodig had .
Erg leuk om jullie nu eens LIVE te zien.