maandag 29 september 2014

Verkenning Herfsttreffen

route
Vandaag met George de route voor het aankomende herfsttreffen verkend.  Hierbij namen we een gedeelte van de Toerroute mee, die we a.s. zaterdag gaan rijden. Vanaf Wieringen eerst naar Wieringerwerf om een bakkie te halen bij George en van daaruit (via de duinen) richting Egmond aan zee te fietsen. Bij de hondsbossche zeewering  was het een drukte van belang.
Het nieuwe gedeelte

Het oude asfalt gedeelte

zeehonden
Veel fietsers (En wij ook) namen daar een kijkje achter de dijk om te kijken hoe daar een buitendijks strand van 6 km lang wordt aangelegd. Dit ten kostte van de asfalt dijk. De natuur past zich snel aan, want er lagen nu al hele groepen zeehonden op het strand. (waar vroeger andere zeehondensnuitjes lagen:) Hierna door de Schoorlse duinen richting bergen aan Zee. Voor zaterdag mogen er wel extra binnenbandjes worden meegenomen want hier liggen aardig wat split en scherven paden.
Op de boulevard van Bergen aan Zee was het tijd voor de koffie en appelgebak om daarna door te rijden naar Hoeve Vredesteijn in Egmond aan zee, onze overnachtingplaats voor aankomend weekend. En dat was nog niet makkelijk om daar te komen. Sterker nog … via de voorkant zijn we door de voortuin van deze hoeve gereden.. Helaas kwamen we voor een gesloten schutting uit.


De eigenaar (een aardige man) vertelde ons dat we beter om konden rijden of via de voortuin en het terras naar de slaapgelegenheid konden lopen. Dat laatste hebben we maar gedaan en zijn via de goede (achter) kant weer terug gereden. Een aardige mevrouw (die daar de scepter zwaait) gaf  nog een rondleiding.
En gaf ons nog informatie : dat er op de bedden in de “Hoeve” alleen  matrassen liggen en er zijn geen kussens of beddengoed aanwezig. Dit moet dan zelf worden meegenomen .
(Hetzelfde met (alcoholische) versnaperingen J voor de avond.) Van de goede aanrij route maar wat fotos genomen, zodat aankomend weekend niet iedereen door de voortuin hoeft te rijden JDe terugreis ging als een speer en na 127 km. fietsen was ik weer thuis
We zijn er toch "uit"gekomen :)

4 opmerkingen:

De Bobslee zei

Hoi Cees,

Ga jij niet altijd al als een speer?☺
Veel plezier gewenst tijdens jullie tocht!

Groeten, Adri.

Mick zei

Dat zijn interessante waarnemingen Cees, goed idee!
Ik begrijp dat als er met een velomobiel al moeilijk op het veld te komen is dat dat met auto's al HELEMAAL NIET mogelijk is?!
Mvg Mick

Cees zei

Via de weg achterom Mick (zie de laatste fotos) dat kan prima.
Weet iemand wanneer de toertocht zaterdag van sTart gaat?? (Dan weten wij ook wanneer wij van huis af moeten rijden..) Groet Cees

rowingvictor zei

Half elf Cees.