maandag 10 maart 2014

Cabrio en smalle fietspaden

Cabrio
Het zijn weer van die dagen dat  het in de fiets, s'ochtends en s'middags heel wat kleren scheelt. Dan is het mooi dat je s'middags de kap er af kan halen en dezelfde fietskleding als s'ochtends nog aan kan.
Sirene aan en hopen dat hij in de rondte gaat kijken
 Op de fietspaden is het nu een stuk drukker. In HollandsKroon heb je nog dorpen (zeker in de wieringermeer) waar de fietspaden nog erg (te)smal zijn. Zeker "de veldwachters " die in deze dorpen (eens in de zoveel tijd) hun rondje rijden, hebben het niet op velomobielen. En sturen je weer terug het fietspad op.  Helaas niet veilig rijden dan.
Dan maar de weg op!
Een fietser die je tegemoet komt zal minder gevaar opleveren dan dezelfde fietser die je van achter gaat inhalen. Zeker de oudere jeugd (de grijze E-Bikers met 2 tassen met accus gevuld) zijn slecht in te halen. Het maakt niet uit of je nu bel, toeter of roep ... de kans is groot dat ze schrikken als je ze gaat inhalen. Met het gevolg een hele reeks krachttermen, die achter je aan wordt geslingerd. Vriendelijk zwaaien en maar aangeven dat op de weg fietsen van onze veldwachter niet mag...  
Al doen we het soms wel  :)  Anticiperen op je omgeving..
Op de weg .. normaal ..geen probleem

7 opmerkingen:

Erwin zei

Kent die veldwachter Artikel 5 lid 4 van het RVV 1990 dan niet?

George Q496 zei

Erwin die kennen ze zeker wel!! Alleen het "omdat ik het zeg "en "omdat ik dat wil "staat daar weer boven .

Adri Manhave zei

Tja, we moeten allemaal braaf luisteren naar oom agent.........
Of het nu ergens op slaat of niet, de arm der wet heeft het laatste woord!

Maar de fietspaden zijn inderdaad vooroorlogs smal op de foto, daar heb je met een VM al de hele breedte nodig. En ook e-bikers met selectief gehoor zijn een zeer bekende verschijning tegenwoordig, ook die hebben recht op hun plaatsje op de weg...

Hou 'm heel Cees!

Groeten, Adri.

Cees zei

Het fietspad op de foto is ...... ook nog voor 2 richtingen :)

Willem zei

Het blijft soms "lastig" ik ben hier op de Wogmergouw eens aangesproken door dienstdoende bekende, hij is op de hoogte van Artikel 5....hij had ineens haast en wenste mij een veilige voortzetting. Het scheelt wel of je "dorpsveldwachter" bent of in de randstad werkt. Mijn jongste werkt in het drukste district van Nederland en daar hebben ze echt geen tijd en zin om de veldwachter uit te hangen tegen ons serieuze Velonauten op leeftijd mits je maar geen antisociaal verkeersgedrag demonstreert en ze gewoon te woord staat daar hebben andere zaken prioriteit.

simply red zei

Ik ben benieuwd of de veldwachter dan een ruiter te paard de weg op stuurt als ie op het fietspad rijdt. Die mag dus weer niet op het fietspad, ook al gaat hij/zij veel langzamer dan een velomobiel en maakt het paard soms rare bokkesprongen. Of een tractor die amper 20 gaat, mag ook op de weg blijven. Hoe gevaarlijk is het om tussen de 30 en de 40 op de weg te fietsen ?

Rob Wartenhorst zei

Volgens mij rijdt Cees tussen 40 en 50 op de weg!
Rob