donderdag 24 mei 2012

Onze jeugd in velomobielen?

Ik haalde 2 oudjes in, geheel in love… rijdend op scootmobielen. In een (electrische) velomobiel zouden ze zeker verder komen. Toch voor onze jeugd zou een velomobiel ook wat wezen maar kijk je naar de gemiddelde leeftijd van de velomobiel rijder hebben “de oudjes” meer (financiele)mogelijkheden om er in te rijden dan de jeugd.  
De 2e hands Velomobielen worden wat goedkoper maar echt “instapmodellen” voor een paar honderd euro heb je nog niet. Ook de jeugd enthousiastmeren voor een velomobiel zie je niet veel. Bij cyclevision misschien..?.. maar dan heb je het ook wel gehad.
De afgelopen weken heb ik veel wielerwedstrijden begeleid en tussen de wielerwedstrijden door was er een dikke banden (met bloemkool in de rugzak : ) of een ATB race met hindernissen op de dorpsweg.  Hierbij deden toch zo’n 50 kinderen aan mee, Dol enthousiast. Dit in Middenmeer en Wieringerwerf.. Dorpen van iets meer dan 3000 inwoners. Dan doe je het toch goed om de jeugd enthousiast te maken voor de wieler en ATB sport …
zou mooi wezen als dat bij velomobiel wedstrijden en tourtochten ook zou gebeuren…


Hieronder de videolink van de dikkebanden race: compleet met “Lemanstart” en kool in de rugzak.

Geen opmerkingen: