donderdag 2 februari 2012

ijsrit met quest over "kasseien" ijs

Vandaag voor het eerst op het ijs gereden bij de hofmanshaven nabij Den Oever op het ijsselmeer.  Normaal wordt hier een ijsbaan en route uitgezet van soms enkele kilometers. echter de stevige wind van de afgelopen dagen heeft het ijs in vele stukken over elkaar geschoven zodat er niet op te schaatsen valt. Met de quest ging het nog wel maar niet echt prettig, het voelt aan of je over de kasseien heen fietst.
Het enige voordeel wat je hier wel hebt, is dat er geen stof op het ijs ligt. Door dat er amper sneeuw is gevallen vriest de bovenste grondlaag op de akkers kapot (en tot stof) en wordt zo over het ijs geblazen. Voor schaatsers is dit niet fijn schaatsen met een velomobiel rijdt dat alleen maar prettiger.
Toch het blijft behoorlijk uitkijken want er zijn ook veel windwakken. Pe heeft het ook op zijn blog aangegeven: het blijft oppassen... het natuurijs is onbetrouwbaar en heeft zijn tijd nodig . maar wel met minder wind . Anders krijg je een ijskwaliteit als op de foto van vandaag. Onderstaande ijsvideo is van vorig jaar op dezelfde plaats alleen met een betere ijsvloer .

2x een ijsvideo link van vorig jaar en het jaar ervoor op dezelfde plaats.
ijsselmeer  Hofmanhaven Den Over

http://www.youtube.com/watch?v=j8fbPve0krg

http://www.youtube.com/watch?v=V2CTKdpZ5zo

Geen opmerkingen: