donderdag 23 februari 2012

Terug uit Dubai

een paar weken geleden liep Beatrix hier ook met haar sluier
Na 2 weken er tussenuit (velomobieloos), stond ik zondagochtend nog in het Woestijn zand van Dubai en savonds weer op de leemklei van Wieringen. Daar Winter met een gem. temperatuur van 30 C.  Hier te koud.....  
enige fietsenstalling in Dubai
Achter de PC eerst de email binnen halen en daarna de velomobiel blogs gescant. …. Nou er is weer een hoop gebeurt in velomobielland. Met ook veel trieste gebeurtenissen zoals Jan Geel zijn brand, Kees zijn velomobielgarage stop en Beekies zijn zoveelste crash. Misschien komt het door het weer (of dat ik weg ben geweest ) Maar …. sneeuw en ijs zijn weg en gaan op weg naar de lente zon. De “mooi weer rijders” kunnen eindelijk hun velomobiel kilometers weer maken en kunnen zo hun draai weer vinden.
Met Anita veel gezien en beleefd in de Verenigde Arabische Emiraten. Velomobielen niet gezien. Fietsen wel… maar eigenlijk gaat fietsen moeilijk daar. De hele infrastructuur is gericht op de auto. 7 baansnelweg (14 banen) voor ons hotel midden in de stad.  De  Burj Khalifa (grootste gebouw 825mtr. v/d wereld) op een paar honderd meter van ons af maar lopend niet te bereiken door de autowegen.
Alles is hier groter dan groot en mooier dan mooi. Van overdekte skibanen met zwarte pistes in gigantische Shopping Malls tot Gecreëerde palmeilanden met dolfijnen attractiepark, gigantische aquariums en niet te betalen 7 sterren hotels. 
Toch ben ik weer blij dat ik met 2 benen op Wieringer grond sta, helaas geen ijs meer want er zijn hier vele schaatstoertochten gehouden waar ik met de quest graag aan mee had gedaan. Maar …. je kan niet alles doen.
De eerste woonwerk kilometers in de Quest zijn weer gemaakt en zal binnenkort de fiets verhalen wel horen tijdens de fietstochten.
Isilatiebuis tegen verbrande benen
De meeste fietsen zijn hier voorzien van isolatiebuis, omdat ze anders hun benen verbranden aan de hete fietsbuizen.

Geen opmerkingen: