vrijdag 5 juni 2009

Gras maaien geeft meer zicht.

De afgelopen weken is het gras bijzonder hard gegroeit. Soms lijkt het wel of er in het budget "gras maaien" flink gesnoeit wordt. Hier in de kop (gemeente Den Helder)van Noord-Holland zijn ze in ieder geval niet al te snel met maaien. Dit geeft voor een ligfietser en een velomobiel het gevoel of je door een muur van gras rijd en je rij aardig uit de wind. Echter het zicht is flink beperkt en kan soms toch onveilige situaties leiden. Wat weer problemen kan geven bij tegenliggers. Zeker bij harde wind, als het gras tegen je op waait. ook gaat het meer over het fietspad hangen waar door het fietspad optisch smaller lijkt. Van mij mogen de grasmaaiers wat meer langs komen!

11 opmerkingen:

marcel beekmans ( beekie ) zei

lol wel een leuk plaatje zo met dat gras:P maar dan zien ze je zekr niet~!!

Mick zei

Van de andere kant is dat gras erg lekker ruikend en verkwikkend door de zuurstofafgifte.
Een flinke (maar dunne) vlaggestok aan de voorkant met een klein reflekterend vlaggetje en je bent tenminste zichtbaar.
Maar ik begreep al eerder dat dat vd moderne ligfietser fysiek niet meer op te brengen is (?).

Cees zei

Fysiek wat meer kracht trappen om de weerstand van de vlag achterop te compenseren is geen probleem, zeker niet als dit de veiligheid zou verhogen. Toch als je een ligfietser of velomobiel van achter nader met vlag, kan dit de indruk wekken dat daar een kind rijdt hier door zou de automobilist het inhalen, verkeerd kunnen inschatten qua tijd. Het gras kan er ook achter haken waardoor je uit onbelans raak. Een vlag heeft voordelen en nadelen. Een ligger zal meer blijven anticiperen dan het overiger verkeer om veiliger te kunnen fietsen. Fysiek valt het wel mee :)

Mick zei

Bedankt voor je reaktie Cees, ik ben ook helemaal niet "anti-Quest" of zo maar ik zie gewoon niet in dat zo iets simpels over het hoofd wordt gezien dat het behoud van jezelf je voertuig en je medeweggebruikers kan betekenen.
Dus men meent serieus dat den automobiel wél over kinderen heen dendert en alleen de velomobiel zal ontzien?
Dat geheimzinnige slingerplanten zich onverhoeds op iets bovenop het voormidden van de ligfiets zullen werpen?
Toe nou toch!

marcel beekmans ( beekie ) zei

toen dit ventje naar Nijmegen reed eergisteren... n ff voor bij ede zag ik zag ik oor me ook en vlaggetje... om dat het rustig op de weg, besloot ik dus maar op de weg ta gaan rijden om ze zo in te halen, wand de bukker die er naast reed zag ik wel, en het was alles behalfe een kinderfiets!! was namelijk en trike die met een bukker mee reed...

Mick zei

Die glasfiberstok op m'n FAW is zó flexibel dat ik er zelfs mee onder 'n gesloten slagboom door kan rijden waarbij 'ie bubbelvouwt (net zonder m'n gezicht te kunnen raken trouwens).
Misschien dat Marcel mijn 'Limbo' nog wel n's filmen wil (?)

marcel beekmans ( beekie ) zei

o ja wel hoor:P no problemo

Cees zei

Na mijn "koprol" met een bus rij ik met mijn licht aan, heb ik een valhelm op, probeer zoveel mogelijk te anticiperen op mijn mede weggebruikers ... maar om nu een vlag erop te zetten :( ik vind het 3x niets. Toch wil ik je graag onder die slagboom door zien gaan met je vlag. niet dat het mij omhaalt om met een vlag te rijden maar ik rij elke dag onder 2 slagbomen door met 1 cm. ruimte boven mijn hoofd. bij mij zou ie er mooi afknappen :)

Mick zei

Ik heb de truuk vandaag weer 2X uitgehaald, ik ging met de FAW vanwege de rege(n).
Er is een oversteekplaats voor electrotrekkers met lege karren richting lege karren opslag (boeiend hé? Ik zou 'n weglog moeten beginnen!)waar 't autoverkeer voor moet stoppen middels stoplichten.
Onder die slagbomen rijd ik door om af te steken, niet om te hoeven rijden. Maar in A'dam zijn 'r ook slagbomen natuurlijk, bij 'n ziekenhuis of zo t.b.v. 't filmpje!

marcel beekmans ( beekie ) zei

heeft je quest vierkantenwielen gekregen cees?????????????

groet marcel (quest131)

marcel beekmans ( beekie ) zei

ey die cees....
heeft je quest vierkantenwielen gekregen? je heb al een poosje niks gepost meer....

groetjes collega rijder in de 131:P

(beekie )