maandag 2 februari 2009

Baanfietsen met liggers en velomobiel


Na het ijs en het strand,nu de wielerbaan op. Vroeger (zo’n kleine 35 jaar geleden) had ik een paar keer gereden op de betonnen baan in Alkmaar. Toen vond ik het niet zo’n succes, nu met een Quest was het stukken leuker. Via de info van Hans Wessel wist ik dat ik eigenlijk boven de 50 km/u moest fietsen om soepel via de steile bochten te rijden. Bij een criterium van 20 km. is dat best lastig om vol te houden. Bij het warm draaien merkte ik al dat boven de 45 km/h dit ook kon, zonder naar beneden te glijden. Dus met wat kriebels de baan op. De tijdrit met stilstaande start ging redelijk, door dat de Quest zijn gewicht tegen heeft tov de andere ligfietsen ging het optrekken wat trager. In de uitslag kwam ik iets over de helft uit zodat ik bij de slakken mocht starten. Waarom ze deze slakken noemen weet ik niet want het ging behoorlijk hard. In het begin van de wedstrijd heb ik iets gemist want ik dacht echt dat ik continue bij de kopgroep had gereden. Op de eindstreep had Ton toch de meeste meters afgelegd. Het was een leuke wedstrijd en heb diverse keren boven in de bochten van de baan gereden.Het was echt prachtig om zo te rijden en de volgende keer proberen we het weer.
Hierbij de YOU TUBE link van het criterium van de hazen

9 opmerkingen:

Teun Geeroms zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Teun Geeroms zei

Mooi filmpje, al vind ik het filmpje van Hans Huijgen mooier, daar zie je een quest (met reclame) bijna continu aan de buitenkant andere renners voorbijgaan ;-)
Proficiat met je mooie race
Teun

marcel beekmans zei

erg leukkkkkkkkkk!!!!

Wim Schermer zei

Beste Kees,
Ik zie dat je een foto van mij gebruikt op je blog. Dat vind ik gemiddeld prima, maar het is wel een vraag waard. Dat je er ook geen bronvermelding bij zet verdient niet de schoonheidsprijs.
Groeten,
Wim Schermer

Cees zei

Zal voortaan de door u genomen fotos met uw naam vermelden. Anders wordt het wel ingewikkeld en zou je ook toestemming moeten vragen om mensen te fotograferen en deze op internet te publiceren. We proberen toch, (ieder op zijn manier) de liggers en velomobielen in tekst en beeld te brengen.
MVG Cees

Mick zei

Als ik in bad lig zou ik daar inderdaad wel eerst toestemming voor willen geven.

Cees zei

Geheel correct en anders deze foto niet op internet zetten :)

Wim Schermer zei

Beste Cees,
Zeg maar je, ik heb een hekel aan u :). Een mailtje is snel gemaakt en een vermelding is voor de fotograaf een beetje waardering voor de tijd en moeite die hij/zij er in steekt. Je had me in Alkmaar ook even kunnen aanschieten.
Ik ben van huis uit beroepsfotograaf en in die kringen wordt fel gereageerd op het schenden van het auteursrecht.
Het fotograferen van mensen zonder toestemming is meestal een schending van het portretrecht. Als de afstand zo groot is dat herkenning niet mogelijk is, dan mag het wel.
Verder ben ik het met je eens dat we met zijn allen moeten proberen het ligfietsen te promoten. Ik denk dat ik dat al een tijdje doe.
Groeten,
Wim

Mick zei

Ik ben niet zo'n booswicht en kan me eigenlijk van ieder van jullie wel z'n reaktie voorstellen.Ik maakt dus alleen 'n geintje (met de badkuip).
Maar strikt genomen heb ik als profielfoto hier 'n knipsel van het orginele werk van Marcel Beekmans in gebruik en daar heb ik nog maar 1 keer melding van gedaan terwijl ik 't keer op keer gebruik!
Ik heb 'm dus net gebeld en -zoals ik verwachtte- maakt hij geen bezwaar.
"En hij is zelf ook wel n's zo vrij om..."
-Tot zover A'dam.