zondag 22 februari 2009

Baan wedstrijden "liggers"Velodrome Amsterdam


Zondag 22 februari waren er “lig”baanwedstrijden in de velodrome te Sloten. De baan was anders dan in Alkmaar ,de kombochten waren korter en voor mijn gevoel ook steiler. Doordat de baan ook korter is, lopen de rechte stukken ook iets schuin. Toch was het goed te doen. De eerste wedstrijd was een achtervolgingskoers mijn tegenstander was Ympte, gelukkig werd ik niet teveel “afgedroogd”en op de 4 km. had ik maar 1 rondje achterstand. In de totaal stand kwam ik op de 8e plaats uit waardoor ik bij de hazen mocht starten in het criterium. Ik had me voorgenomen niet tussen het peleton te rijden om dat een aantal liggers in deze groep aardig aan elkaar gewaagd zijn. Zo reed een Quest (ruim)voor en achteraan in deze groep (zo heeft ieder zijn plek). Hierna kwam de 200mtr. Met vliegende start. Zo had ieder zijn eigen manier om een ronde voluit te gaan. Vanuit boven in de kom bocht proberen de aanvang snelheid zo hoog mogelijk te krijgen en dan naar beneden duiken en de ronde vol aan te gaan.
Op dit moment was de uitslag nog niet bekend maar het was wel een van de leukste onderdelen. De volgende keer is in Apeldoorn op zaterdag .

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Cees ik had je Blog nog niet ontdekt. Het is fijn je enthausiaste verhaaltjes te lezen. Het waren vandaag korte wedstrijdjes (ik ben vanmiddag er buiten ook maar weer even op iut geweest)

groet Gert-Jan Wijers

sunniebeekie ( marcel ) zei

hi
ik heb vanavond ff dat teep dat van je gehad heb ,op de sunrider geplakt:D:P

gr marcel,