zaterdag 20 december 2008

Ontspannen ligfietsen met de Quest (velomobiel)

Na 5 maanden ligfietsen met een Quest wil ik niet meer terug naar een (buk) racefiets, ATB of een gewone ligfiets. Een toertocht van 70 km. of meer gaf mij nek & schouder klachten op een (buk) racefiets of ATB. Met de Quest of ligfiets geeft een rit van 200 km. of meer geen problemen, (rustig tempo). Het voordeel van een velomobiel t.o.v een gewone ligfiets is dat je in herfst en winter periodes ontspannen door kunt rijden. Het plezier in het fietsen kan ik zo nog jaren vol houden, Een stap terug naar mijn vorige type fietsen zit er niet meer in. Het bedrag dat je voor een quest moet betalen is wel even slikken maar het is dubbel en dwars waard, zeker als je van fietsen houd!
Gisteren een driehoek gemaakt tussen Hippo, Calantsoog & Den Helder. Het fietspad tussen Callantsoog en Den Helder is een van de mooiste fietsroutes van de kop van Noord-Holland Via de duinen een kronkelend fietspad wat bij Fortkijkduin uitkomt. Dit is buiten het toeristen seizoen en bij niet teveel wind (zandbanken) een ontspannen fietsroute. Het laatste natuurgedeelte tussen Julianadorp en Den Helder is een van de mooiste stukken van Nederland met alles erop en eraan . Gemeente Den Helder is hierdoor meer groen dan grijs.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Visit:

http://es.beruby.com/promocode/uL_0oJ

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met je eens !
Doordat m'n quest na een aanrijding een flink aantal weken in Dronten is ter reparatie, moet ik op m'n "open" Zephyr fietsen en dat staat me enorm tegen (zeker nu in de koude en vochtige decembermaand). Ik ben een "watje" geworden ;-)

WG zei

Ik rij juist nog veel op de open ligger, de VM gebruik ik alleen maar als het hard regent of kans op gladheid is.

Op druk woon-werk verkeer vind ik een open ligger makkelijker manoeuvreerbaar dan een VM. Ook minder gedoe met omkleden etc