maandag 17 december 2018

Gereedmaken voor “Tocht der Tochten” OBT2018 Roermond


De laatste weken van het jaar zijn op ons werk meestal niet de rustigste weken .. Vandaar dat ik me vandaag mooi kon voorbereiden op  OBT2018 vanuit Roermond. Kaarten in de GPS,  quest wat voorbereiden.. en de overnachting in Heeze nabellen. Wat voor de schaatsers de Elfstedentocht is… is voor de velonauten de OliebollenTocht… (Tocht der Tochten).. 
En ...er zal wederom een delegatie vanuit de Kop van het Noorden, richting Heeze en Roermond fietsen.  
Alles bij elkaar zo’n 610 km. vanuit Hippo.  We overnachten in Heeze om vanuit daar de volgende ochtend richting oliebollen-start te gaan. Er zijn tot nu toe al 115 velomobielen ingeschreven en daar zullen er ongetwijfeld nog een aantal bijkomen. De tocht is goed te doen bij redelijk weer maar ….. dit is mijn 11e OBT en elke oliebollentocht had / heeft  zo zijn “eigen bijzondere invulling”. Dichte mist, storm, sneeuw, ijzel, veel lekke banden..
Zeker in combinatie met de fietsrit heen en terug word het weer een aardige uitdaging. Hieronder de video’s van de afgelopen jaren . 
  • OBT2017 Rotterdam.. een record aan platte banden (bij George)


  • OBT2016 Dronten.. zeer mistig maar een record aantal deelnemers

  • OBT2015 Lattrop ... Tropische temperaturen

  • OBT 2014 Nijmegen... glibberen en glijden op ijs en sneeuw.

De zwaarste OBT was nog altijd Tilburg en dat 2 keer in 2010 (zware sneeuwval)
en in 2013 werd deze in storm en regen gehouden.

het is nog 10 dagen voor dat we vertrekken en het zal weer een bijzondere tocht worden...

2 opmerkingen:

Maarten zei

Ik dacht dat Utrecht (2009) met ongeveer 250 lekke banden op 117 deelnemers nog altijd de tocht is met (relatief) de meeste lekke banden. Ik weet van een paar mensen dat ze 5 keer lek gereden zijn.

Cees zei

Dat klopt Maarten maar in onze groep was George lekkenbanden Koning Nr.1 naar Rotterdam vorig jaar, ze waren niet meer te tellen op 2 handen.