maandag 4 juni 2018

Fijn afstelling, Stil en soepel rijdende Quest.


Inmiddels de eerste 400 km. weggetrapt en het voelt weer als vanouds.
Wat opvalt dat deze velomobiel opvallend stil is tov van mijn vorige quattro en Quest, nadat ik ook wat anti slip op de bodem had gelegd. Ook de fiets zelf , rijdt heerlijk soepel en minder schokkerig. 

Fijne Tuning:
Over de carbon randen (die vrij scherp zijn) heb ik een rubberen rand geplaatst  , zodat dit afgeschermd is.
Ook weer een nekrol aangebracht waardoor mijn hoofd totaal geen last heeft van de rand.
De accu’s heb ik met klittenband aan elkaar gezet en via een wisselschakelaar is een lege accu nu snel om te schakelen naar een volle. Ook de GPS zit weer op zijn oude plaats dmv een telefoonhouder.
Via fietsmaat George een nieuw windschermpje aangebracht en ook de ondersteuningsband voor mijn stuur weer gemonteerd.
Zo is deze Quest weer helemaal eigen ..
Door rijden op snelheid.
Zelf rij ik ook weer op de “brommerpaden” ,  omdat ik de snelheid van 45-50 km/u met de quattro niet kon volhouden en met deze Quest gaat dit stukken makkelijker.
Ik ben echt weer blij met deze velomobiel.


6 opmerkingen:

Cees zei

Kreeg wat opmerkingen :) maar mijn bevindingen zijn: dat Het snelheidsverschil tussen een quattro en een quest in de winter aardig groot zijn. In de zomer maanden is dit nihil. ook door een bocht heen rijdend, op straatstenen gaat met een quest (wel met rissedemper) sneller. een quattro breekt sneller uit... maar ieder heeft zo zijn eigen fietssnelheid .. hoe lager deze is.. hoe kleiner het verschil word.. Vandaar nog even een aanvulling. Groet Cees.

Adri Manhave zei

Dag Cees,

Mooi dat je blij bent met je nieuwe fiets! En die opmerkingen? Tja, ieder heeft zijn eigen beleving, zo is dat nou eenmaal. Qua snelheids verschillen merk ik dat de QV iets sneller is in de zomer dan de Strada, in de winter maakt het eigenlijk geen verschil. Maar er zijn nog andere voor- en nadelen, die komen binnenkort in het verslag van mijn eerste QV jaar.

Groeten, Adri.

Wilco Pompert zei

Fijn dat je weer in je element bent!

André Dronkers zei

Hoi Cees
Heb je er een Moutain drive of een speed drive in zitten?
Ik zie maar een versnellingshandel op je stuur

Groeten, André

Adri Manhave zei

Hoi André,

Goed kijken! Dan zie je aan de rechterkant van het stuur de triggerhendels van de SRAM achterderailleur. Links is nog een "oude" Gripshift voor de voorderailleur.

Groeten, Adri.

CV zei

Echt een prachtige fiets. Dacht dat de bescherming tegen die scherpe rand standaard was.