maandag 14 september 2015

Onder de indruk.


Afgelopen zaterdag was het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden op Texel. Dit is een uniek evenement waar diverse fietsen, leeftijdsgroepen en categorieën aan deelnemen . Jaarlijks rond de 200 deelnemers. Dit jaar waren de weersomstandigheden niet zo gunstig , Harde wind en regen vlagen teisterden de renners.

De velomobielen gingen als eerste van start en het werd een waar spektakel. Zie ook de website van Wim, ...Robert-Jan.. en Belle.

Zelf was mijn voorbereiding iets minder als vorig jaar en reed mijn Quest wat minder vloeiend. Na 2 km. Rukte een windvlaag het lycra van mijn voetgaten en wapperde deze, als een gele vlag onder mijn fiets J .
Ook bij het draaipunt was het aardig druk. We kwamen met 4 velomobielen tegelijkertijd aan maar ….met George en Martin als keerders werden we toch rap gekeerd. Er waren 2 verrassingen de een heette Jos (Neefjes) die niemand kon maar nu wel J  . Deed voor het eerst mee met een velomobiel wedstrijd en werd gelijk 2e (petje af ) en Ymte verbeterde zijn eigen NK tijdrit parcours record en knalde met een gemiddelde snelheid van ruim 63 km/h over Texel heen. (diep respect)
Er werd hierna geheel anders tegen die bananen aan gekeken. De journalist van het NHD zette zelfs George op de voorplaat. En George kreeg zo zijn publiciteit als keerder op de terug weg. Iedereen bedankt voor zijn inzet. En over een maandje de volgende tijdrit (de LEL) al slingert de wedstrijd datum wat heen en weer?! 
De andere tijden en foto's van de renners staan onder deze LINK .

4 opmerkingen:

Erwin zei

Wat een flutstukje in die krant zeg! Dat tussenkopje alleen al: "Johan Tijssen veruit de snelste..." terwijl uit de tekst blijkt dat Ymte bijna 10 minuten korter over dezelfde afstand deed.

Groet

Erwin en Tante Lies

Cees zei

We hebben hier een "Wieringer spreuk" voor: "Hij heeft het melk hoor klotsen maar weet niet waar de uier hangt" ... Groet Cees

De Bobslee zei

Dag Cees,

Ik sluit me helemaal bij Erwin aan, inderdaad weer typische journalistiek, de underdog, die wel de snelste was, maar tot de minderheid behoorde komt in de kop niet voor!
Nette 5de plaats trouwens, niet zo heel ver achter "Ome Wim", met een DF-XL had je hem geklopt..............☺

Groeten, Adri.

Quezzzt zei

Andersom staat er wel pontificaal een velomobiel als foto bij het artikel terwijl dat op een enkele alinea na over andere fietsers gaat. Die andere fietsers kunnen ook verbolgen zijn dat hun prestaties qua beeld worden weggekaapt door zo'n "oneerlijke hard rijdende stroomlijnligfiets"

Er staat trouwens dat Ymte met 63 km/u rondgeknalt heeft. Dat maakt alles wat er staat in de rest van het artikel meteen matig en onbelangrijk. Ook dat zullen normale racefietsers wel niet waarderen :-))

Met andere woorden, de velomobielen hebben met foto en het feitje "63 km/u" naar verhouding van het aantal deelnemers eigenlijk al de nieuwswaarde naar zich toe getrokken.

En wij ons maar afvragen waarom velomobielen op andere evenementen worden geweerd, lol !!