zondag 28 juni 2015

12 september Officieus NK tijdrijden velomobielen op Texel.

Dit jaar weer op het podium ? :)
Op 12 september wordt het Officieus (of officieel?) NK tijdrijden velomobielen op Texel gehouden.
Aan dit Nederlands Kampioenschap tijdrijden doen de velomobielen op Texel al jaren mee. En ook een van de weinige wielerwedstrijden waar de velomobielen worden toegelaten. Het rijdersveld bestaat uit zo’n 200 renners in diverse categorieën. Bij de velomobielen (gestroomlijnde klasse) mogen maar 15 rijders mee doen . De teller staat nu al op 110 deelnemers(zie link ) . Bij 200 deelnemers sluit de inschrijving. Op dit moment zijn er nog maar  5 velomobielen ingeschreven,  terwijl dit toch een unieke kans is om je te meten met de “professionele bukkers ” …En om  "Nederlands Kampioen tijdrijden" te worden. De eerste 3 van elke klasse mogen op het erepodium plaats nemen en de nummer 1 krijgt ook nog een NK kampioenshirt . De velomobielen startte als eerste vanaf 13:00 uur. 
uitslag vorig jaar
Vorig jaar was er een verrassende winnaar: Jeroen Koeleman  met zijn zelfgebouwde velomobiel (staat nog niet ingeschreven J )  De snelste tijdrit op Texel staat nog steeds op naam van Ymte met bijna 64 km/uur.
Kwam nog vorige andere winnaars tegen...


6 opmerkingen:

Robert-Jan zei

Ingeschreven, zie je de 12e van september ;-)

Cees zei

Dat is leuk... je had in 2012 een snelle tijd zonder racekap. kan je mooi vergelijken hoe je er nu voor sta... Zie je de 12e september. groet cees

Jeroen Koeleman zei

Sta inmiddels wel ingeschreven, maar onze kleine wordt de dag erna verwacht, dus kans is groot dat ik evengoed niet aanwezig ben. Nu maar hopen dat de kleine een paar dagen eerder komt!
groet,
jeroen

Cees zei

Zo'n kleine spruit gaat voor alles. Leuk hoor en geniet ervan Groet Cees

Dirk Drost zei

Tot de 12e dan maar! Ik ga ook maar eens een poging wagen :)

Groet,

Dirk

Cees zei

Tot de 12e groet Cees